Retur gratuit în 45 de zile pentru produsele livrate de Flanco Smart Discounter

Retur Gratuit 45 de zile

Click pentru mai multe detalii

Garantie Extinsa

Flanco iti garanteaza 5 zile pentru repararea produsului

Solutii de plata

Cele mai eficiente solutii de plata

Credit Online

Credit online, simplu si rapid

Livrare Oriunde

Livram pana la usa casei tale. Atat de confortabil

Rezervare Online

Rezervi online si ridica produsul din cel mai apropiat magazin

Verificare Colet

La Flanco esti sigur ca primesti ce ai comandat

 

UNImobility - Asigurarea facultativa 

pentru daune materiale a vehiculelor electrice neinmatriculabile  

Document de informare privind produsul de asigurare

Societate: UNIQA Asigurari S.A, Romania, societate de asigurari autorizata de Comisia de

Supraveghere a Asigurarilor (actuala A.S.F.) prin Decizia de Autorizare nr. 8 din 23.10.2001

 

 

Aceasta informare preliminara este parte din Contractul de asigurare impreuna cu Certificatul de asigurare si Conditiile de Asigurare. Ea nu se substituie Conditiilor generale ale asigurarii care vin in completarea acestui document si pe care iti recomandam sa le citesti inaintea incheierii unui Contract de asigurare.

Despre ce tip de asigurare este vorba?

Produsul de asigurare ofera protectie pentru echipamentul electronic asigurat si indeplineste cerintele si nevoile oricarei persoane cu resedinta permanenta in Romania care a cumparat echipamentul electronic asigurat de la partenerul nostru si doreste sa il protejeze impotriva deteriorarii accidentale si a furtului.

 Ce se asigura?

 


  ✔️ Daune accidentale produse prin coliziune cu alte vehicule
Asiguratorul despagubeste doar daunele materiale directe cauzate vehiculului electric neinmatriculabil asigurat ca urmare a unui accident rutier produs prin coliziunea (ciocnirea, tamponarea, lovirea, etc) cu unul sau mai multe (auto)vehicule apartinand altor persoane;
  ✔️ Daune accidentale produse vehiculului asigurat:
Asiguratorul despagubeste doar daunele materiale directe produse vehiculului electric neinmatriculabil asigurat aflat in deplasare sau stationare, prin ciocniri, tamponari, coliziuni, loviri, rasturnari, derapari,  caderi, inclusiv de caderea de corpuri pe vehiculul asigurat;
  ✔️ Furt prin efractie, talharie si tentativei de furt;

Suma asigurata individuala este egala cu pretul de achizitie al vehiculului electric neinmatriculabil asigurat.


 Unde beneficiez de asigurare?

  ✔️Asigurarea acopera riscurile cu privire la vehiculul electric neinmatriculabil asigurat cumparat si folosit in Romania .
 Ce obligatii am?

In caz de dauna sa avizezi Asiguratorul si sa pui la dispozitia acestuia toate documentele solicitate in vederea evaluarii dosarului. In caz de furt, trebuie sa declari evenimentul la Politie in termen de 48 ore.

 Ce nu se asigura?

 

Nu se asigura:
❌ Daune provocate de utilizatori cu varsta mai mica de 16 ani.
❌ Daune ca urmare a nerespectarii prevederilor legale de circulatie a vehiculelor electrice neinmatriculabile din Codul Rutier.
❌ Daune ca urmare a participarii Asiguratului la orice tip de competitii.
❌ Pierderi sau daune ca urmare a furtului simplu, pierderi inexplicabile, disparitii misterioase.
❌ Daunele produse bateriilor si acumulatorilor din orice cauza, mai putin cele provocate din riscuri cuprinse in asigurare.

Lista completa se regaseste in Conditiile de Asigurare


 Exista restrictii de acoperire?

Excluderile reprezinta evenimentele a caror producere determina iesirea de sub acoperirea Certificatului de Asigurare. Sunt excluse consecinte ale evenimentelor precum:

❗ Deteriorare sau distrugere cauzate de, favorizate de sau care decurg din: uzura sau diminuarea treptata a performantei; o lipsa de ingrijire rezonabila;
❗ Defecte estetice, cum ar fi zgarieturi pe suprafete vopsite, lustruite sau emailate;
❗ Daune acoperite de garantia producatorului sau distribuitorului;
❗ Furt nedeclarat la Politie in termen de 48 ore ;
❗ Pierderea vehiculului electric neinmatriculabil asigurat, in cazul in care a fost lasat nesupravegheat intr-un loc public sau intr-un spatiu privat din exteriorul unei cladiri;

Lista completa a excluderilor si definitia acestora se regasesc in Conditiile de Asigurare, pe care te rugam sa le citesti inaintea incheierii Contractului de asigurare.

 

 Cand si cum platesc?

Prima de asigurare se achita integral in momentul achizitiei produsului si al asigurarii, in locatiile partenerului nostru  prin metodele de plata puse la dispozitie de catre acesta.



 Cand incepe si cand inceteaza acoperirea?

Asigurarea intra in vigoare la ora 00:00 a datei mentionate in Certificatul de asigurare si ramane in vigoare pentru o perioada de 12  luni sub rezerva termenilor, conditiilor contractuale si limitarilor impuse prin acestea.



 Cum pot sa incetez contractul?

Prin transmiterea unei notificari de denuntare unilaterala catre Asigurator, cu respectarea unui termen de preaviz de cel putin 20 de zile calculate de la data primirii notificarii de catre acesta. Notificarea se poate transmite prin posta sau curier la adresa sediului social al Asiguratorului, situat in Bucuresti, str. Nicolae Caramfil nr. 25, parter, et. 2-4, sector 1, sau scanata prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail [email protected].

 

 

 

Conditii de asigurare generale privind Asigurarea facultativa

 pentru daune materiale a vehiculelor electrice neinmatriculabile   



 

1. DEFINITII:

1.1. Accident: eveniment in care a fost implicata cel putin un vehicul electric neimatriculabil, in urma caruia au rezultat daune materiale si/sau vatamarea sanatatii si a integritatii corporale ori decesul uneia sau mai multor persoane.

1.2. Asigurat: titularul interesului cu privire la riscul asigurat; atunci cand Asiguratul este diferit de Utilizator, intelesul notiunii de Utilizator va fi interpretat ca facand parte din definitia Asiguratului. Asiguratul trebuie sa aiba un interes cu privire la riscul asigurat, interes care trebuie sa existe si sa fie actual pe intreaga perioada asigurata a Certificatului de asigurare.

1.3. Asigurator: UNIQA Asigurari S.A persoana juridica romana, societate administrata in sistem dualist, autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia de Autorizare nr. 8 din 23.10.2001, inmatriculata in Registrul Asiguratorilor sub nr. RA-007/2003, avand sediul social in Bucuresti, sector 1, Str. Nicolae Caramfil, nr. 25, parter, etaj 2-4 inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/13092/2004, Cod Unic de Inregistrare 1813613, cod LEI 529900EHBJY3Z379SR41.

1.4. Bicicleta electrica: vehiculul prevazut cu doua roti, care are pentru antrenare mecanica un motor electric si este propuslat cu ajutorul pedalelor sau manivelelor.

1.5. Beneficiar: persoana indreptatita sa primeasca despagubirea in cazul producerii evenimentului asigurat.

1.6. Cerere de despagubire: solicitare care va fi facuta de catre Asigurat/Utilizator, in cazul producerii unei daune accidentale sau a furtului prin efractie sau violenta a produsului asigurat, pentru a beneficia de drepturile si beneficiile asigurarii.

1.7. Certificatul de asigurare: document emis de Asigurator care face dovada asigurarii a pentru daune materiale si care se inmaneaza Asiguratului/Utilizatorului la momentul achizitiei vehiculului electric neinmatriculabil conform contractului de distributie de grup.

1.8. Conditiile de risc: reprezinta totalitatea elementelor si informatiilor care stabilesc nivelul riscului acoperit prin Contractul de asigurare; analiza conditiilor de risc se face de catre Asigurator si conduce la formularea termenilor si conditiilor in care este emis Contractul de asigurare; modificarea conditiilor de risc in timpul perioadei de asigurare conduce la obligatia Contractantului/Asiguratului de a aviza in scris Asiguratorul cu privire la acest aspect.

1.9. Contract de asigurare: actul incheiat in forma scrisa prin care Contractantul/Asiguratul se obliga sa plateasca prima de asigurare catre Asigurator, iar Asiguratorul se obliga ca in cazul producerii unui eveniment asigurat sa plateasca o despagubire/indemnizatie de asigurare in limitele si conditiile stabilite prin Contractul de asigurare, Asiguratului sau Beneficiarului. Acesta este un contract civil care cuprinde Conditiile de Asigurare Generale, Certificatul de Asigurare, Cererile de asigurare, Anexele, eventualele Acte aditionale si orice alt document anexat la acesta.

1.10. Compania de Brokeraj: societate specializata in reprezentarea si asistarea clientilor in relatia cu societatile de asigurare, intermediind incheierea Contractului de Asigurare si va oferi asistenta si consultanta in asigurari pentru derularea sau gestionarea Contractului de asigurare.

1.11. Contractant: persoana care incheie Contractul de asigurare cu Asiguratorul pentru asigurarea unor riscuri privind o alta persoana ori pentru bunuri sau activitati ale acesteia si se obliga fata de Asigurator sa plateasca prima de asigurare si sa respecte obligatiile care ii revin prin Contractul de asigurare.

1.12. Dauna: prejudiciu material (distrugere, avariere sau furt) suferit de produsul asigurat, provocat de un risc precizat in si acoperit de asigurarea oferita de Contractul de asigurare.

1.13. Dauna partiala: dauna a produsului asigurat, astfel incat prin refacerea acestuia prin reparatie, reconditionare sau restaurare ori inlocuirea unor parti componente, poate fi adus in starea in care se afla inaintea producerii sau aparitiei oricarui eveniment asigurat, costul aferent acestor operatii, continand piesele si manopera necesare, fiind mai mic decat suma asigurata a respectivului produs asigurat.

1.14. Dauna totala: dauna a produsului asigurat intr-un asemenea grad incat refacerea prin reparare, inlocuire, reconditionare sau restaurare a partilor componente ori costurile unor astfel de operatiuni ar fi egal sau mai mare decat suma asigurata prin Contractul de asigurare a respectivului produs asigurat.

1.15. Denuntarea unilaterala/Incetare asigurarii: Incetarea asigurarii, initiata de catre oricare din parti, in conditiile prevazute in prezentele Conditii de asigurare Generale si in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

1.16. Despagubire/Indemnizatie de asigurare cuvenita: suma datorata/platita de Asigurator, Asiguratului in urma producerii unui eveniment asigurat conform prezentelor conditii.

1.17. Eveniment asigurat: risc asigurat definit inprezentele conditii, care s-a produs sau incepe sa se manifeste in timpul perioadei de asigurare, in mod brusc si neprevazut, care are drept consecinte aparitia unor daune, si in urma carora se naste dreptul la despagubire.

1.18. Fransiza: suma de bani care in caz de dauna va fi suportata de catre Asigurat si este cea mentionata in certificatul de asigurare si este cota parte din suma asigurata sau din valoarea daunei, pentru fiecare cerere de despagubire care duce la o reparare sau inlocuire a produsului. Fransiza se va scadea din valoarea despagubirii.

1.19. Furtul prin efractie sau violenta: sustragerea neautorizata a vehiculului electric neinmatriculabil asigurat de catre un tert, cu intentia de deposedare permanenta, fara consimtamantul Asiguratului/Utilizatorului si savârsita prin folosirea amenintarilor, a violentei sau prin efractie, asa cum sunt aceste fapte descrise in Codul Penal, fapt declarat si protocolat catre autoritati in maxim 48 de ore de la data producerii evenimentului.

1.20. Prima de asigurare: suma datorata de Asigurat pentru preluarea de catre Asigurator a riscurilor asigurate.

1.21. Perioada de asigurare: intervalul de timp mentionat in certificatul de asigurare pentru care Asiguratorul preia raspunderea pentru producerea evenimentelor asigurate.

1.22. Risc acoperit: eveniment viitor, brusc, posibil dar incert, pentru ale carui urmari/ consecinte se incheie certificatul de asigurare.

1.23. Talharie: furt savarsit prin intrebuintarea de mijloace violente sau amenintari sau prin punerea victimei in incapacitate de aparare.

1.24. Tert: oricare alta persoana fizica, alta decat Asiguratul/Utilizatorul, parti contractante sau membrii familiei.

1.25. Trotineta electrica: este un vehicul cu doua sau trei roti, echipat cu motor electric, articulat cu o bara in partea din fata folosita ca dispozitiv de directie, a carui viteza este cuprinsa intre 6 si 25 km;

1.26. Utilizator: persoana fizica, cetatean roman sau strain, care dobandeste dreptul de folosinta asupra produsului Asigurat prin factura de achizitie sau nominalizare expresa in certificatul de asigurare, care nu are calitate de tert dar care are dreptul de a deschide un dosar de dauna. Daca utilizatorul difera de asigurat, acesta din urma va trebui sa declare acest fapt in scris, in mod explicit, iInainte de emiterea Certificatului de Asigurare

1.27. Unitatea reparatoare: service-ul autorizat pentru repararea avariilor ca urmare a producerii unui eveniment asigurat. Toate operatiunile de reparatie acoperite de aceasta asigurare vor fi efectuate doar prin unitatile service din Romania autorizate de producatorul produselor asigurate

1.28. Uzura: deprecierea calitatilor unui produs, stabilita in functie de vechime, intrebuintare si starea de intretinere a acestuia.

1.29. Vehicul electric neimatriculabil/vehicul electric: reprezinta urmatoarele categorii de vehicule: trotinete electrice, biciclete electrice.

1.30. Vehicul inlocuitor: un produs identic sau similar (un produs nou cu specificatii comparabile), in limita sumei asigurate.

 

2. CLAUZA GENERALA A CONTRACTULUI DE ASIGURARE

2.1. Prin Contractul de asigurare, Asiguratorul se obliga ca in urma producerii unui eveniment din risc asigurat in timpul perioadei de asigurare sa achite Asiguratului/Utilizatorului despagubirea cuvenita in conditiile prevazute in prezentul Contract de asigurare, sub rezerva Cererii de asigurare semnata de Contractantul asigurarii sau de catre Asigurat, precum si a oricaror informatii transmise in scris de acesta, cu conditia respectarii conditiilor de asigurare generale, inclusiv a capitolelor si mentiunilor privitoare la riscurile asigurate, excluderile, obligatiile partilor si oricaror alte elemente stabilite de comun acord si comunicate in scris de parti si in baza faptului ca a fost achitata prima de asigurare in cuantumul si la scadentele prevazute in Contractul de asigurare.

2.2. Contractul de asigurare incheiat in baza prezentelor Conditii de asigurare generale acopera riscurile produse in Romania si este supus dispozitiilor legale din Romania, iar conditiile de asigurare generale se completeaza cu prevederile legale in vigoare.

 

3. RISCURI ACOPERITE:

Asiguratorul il despagubeste pe Asigurat/Utilizator doar pentru daunele materiale directe produse vehiculului electric neinmatriculabil asigurat, in perioada de valabilitate a certificatului de asigurare, de unul din riscurile enumerate mai jos:

3.1. Daune accidentale produse prin coliziune cu alte vehicule: Asiguratorul despagubeste doar daunele materiale directe cauzate vehiculului electric neinmatriculabil asigurat ca urmare a unui accident rutier produs prin coliziunea (ciocnirea, tamponarea, lovirea, etc) cu unul sau mai multe (auto)vehicule apartinand altor persoane si pentru care sunt eliberate documente de catre autoritatile competente conform legislatiei in vigoare, in care sunt precizate cauzele, imprejurarile si vinovatia.

3.2. Daune accidentale produse vehiculului asigurat: Asiguratorul despagubeste doar daunele materiale directe produse vehiculului electric neinmatriculabil asigurat aflat in deplasare sau stationare, prin ciocniri, tamponari, coliziuni, loviri, rasturnari, derapari, caderi, inclusiv de caderea de corpuri pe vehiculul asigurat.

Se acopera si daunele produse vehiculului electric neinmatriculabil de catre animale.

3.3. Furt prin efractie, talharie si tentativei de furt: Asiguratorul despagubeste, in conditiile contractului de asigurare, Asiguratul pentru pierderea totala a vehiculului electric neinmatriculabil asigurat si/ sau pentru daunele materiale directe produse acestuia ca urmare a furtului, talhariei si tentativei de furt.

 

4. INTERESUL ASIGURAT SI OBIECTUL ASIGURARII

4.1. Asiguratul trebuie sa aiba un interes cu privire la riscul asigurat, interes care trebuie sa existe si sa fie actual pe intreaga perioada asigurata a Contractului de asigurare. Daca interesul asigurat apartine altei persoane, Contractantul/Asiguratul va trebui sa declare acest fapt in scris, in mod explicit, inainte de incheierea Certificatului de asiugurare.

4.2. In cazul in care interesul asigurat nu exista la data incheierii Contractului de asigurare, acesta este nul de drept, Asiguratorul avand dreptul de a retine ratele de prima de asigurare deja achitate in cazul in care Contractantul sau Asiguratul sunt de rea-credinta.

4.3. In cazul in care interesul asigurat inceteaza in timpul perioadei de asigurare, Contractul de Asigurare inceteaza de drept de la data pierderii interesului asigurabil, fara a mai fi nevoie de o notificare in acest sens, transmisa de Asigurator Asiguratului/Contractantului; prima de asigurare aferenta Contractului de asigurare este datorata de Asigurat/Contractant pana la data intervenirii cauzei de incetare.

4.4. Obiectul asigurarii il constituie vehiculele electrice neimatriculabile enumerate mai jos, detinute de persoane fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania pentru care s-a optat atasarea unui certificat de Asigurare de la un partener UNIQA Asigurari si sunt incluse in contractul de distributie de grup al partenerului.

  • Biciclete electrice
  • Trotinete electrice

 

5. ACOPERIRE TERITORIALA:

Asiguratorul ofera acoperire pentru daune produse vehiculului electric neinmatriculabil asigurat pe teritoriul Romaniei.

 

6. PRIMA DE ASIGURARE

6.1. Asiguratul trebuie sa achite prima de asigurare in aceeasi moneda in care a fost stabilita suma asigurata, cu exceptia situatiei in care Contractul de asigurare este emis in moneda straina echivalent Lei (RON), cand prima de asigurare sau dupa caz ratele de prima de asigurare se stabilesc in moneda straina si se platesc in Lei (RON) la cursul de referinta al B.N.R valabil la data platii.

6.2. Asiguratul are obligatia sa achite prima de asigurare la momentul emiterii certificatului de asigurare si intrarii in valabilitate a acesteia, pe baza facturii emise in magazinul de unde a fost achizitionat produsul asigurat, daca este cazul.

 

7. SUMA ASIGURATA:

Suma asigurata a vehiculului electric neinmatriculabil reprezinta suma in limita careia Asiguratorul plateste indemnizatia/ despagubirea in conformitate cu conditiile de asigurare si este mentionata in certificatul de Asigurare precum si in documentele anexate care fac parte din Contractul de asigurare.

La stabilirea sumei asigurate trebuie luate in considerare factura de achizitie, listele de preturi ale furnizorilor sau cataloagele de specialitate. Eventualele reduceri comerciale/ promotionale nu vor fi luate in considerare la calculul sumei asigurate.

Valorile obtinute conform celor de mai sus trebuie sa includa taxe vamale, TVA, accize, etc., dupa caz.

 

8. EXCLUDERI GENERALE:

In baza prezentului Contract de asigurare, Asiguratorul este indreptatit sa nu achite despagubiri pentru pierderi sau daune cauzate, produse sau agravate, direct sau indirect, sau ca o consecinta a:

8.1. actelor intentionate sau neglijentei grave din partea Asiguratului/Utilizatorului;

8.2. evenimentelor pentru care o terta parte, in calitate de furnizor (producator sau detailist), transportator, agent de transport sau contractant pentru service (intretinere si reparatii) etc. este raspunzatoare prin lege sau conform obligatiilor contractuale;

8.3. uzurii normale, abraziunii si imbatranirii oricarei parti a vehicul electric neinmatriculabil asigurat rezultand in mod natural din functionarea sau utilizarea sa uzuala, sau deteriorarea graduala;

8.4. daune care intra sub incidenta garantiei producatorului

8.5. daune ca urmare a nerespectarii prevederilor legale de circulatie a vehiculelor electrice neimatriculabile din codul rutier,

 introduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.13/2020 sau prevederile legale in vigoare la momentul producerii evenimentului;

8.6. defecte estetice, cum ar fi zgarieturi pe suprafete vopsite, lustruite sau emailate;

8.7. pierderi sau daune cauzate de orice erori sau defecte existente la data incheierii certificatului de asigurare si cunoscute de Asigurat sau reprezentantii sai, indiferent daca astfel de erori sau defecte erau cunoscute de catre Asigurator sau nu;

8.8. daune produse unor parti componente/ subansamble ale vehiculului electric neinmatriculabil asigurat, ca urmare directa a trepidatiilor in timpul mersului;

8.9. pierderi sau daune a vehiculului electric neinmatriculabil asigurat sau orice alte deteriorari ale pieselor ori partilor componente ale acestuia, ca urmare a furtului sau tentativei de furt, daca evenimentul nu a fost declarat la politie si confirmat de aceasta. In cazul riscului de furt, Asiguratorul nu acorda despagubiri daca:

 8.9.1. la organele de politie nu s-a inregistrat o reclamatie in legatura cu furtul ori tentativa de furt in termen de maxim 48 ore de la producerea acestuia si/ sau daca acestea nu confirma furtul ori tentativa de furt;  

 8.9.2. in timpul cat vehiculul electric neinmatriculabil asigurat nu era folosit si era lasat nesupravegheat de catre Asigurat/Utilizator sau daca vehiculul electric neinmatriculabil a fost lasat intr-un spatiu care nu are toate sistemele de securitate si dispozitivele de inchidere corect intretinute, folosite si mentinute in stare de functionare (ex: usile, ferestrele, alte deschideri sa fie incuiate cu dispozitivele de inchidere si cu sistemele de siguranta activate);

8.10. pierderi sau daune ca urmare a furtului simplu, pierderi inexplicabile, disparitii misterioase, insusire ilegala, falsificare, frauda si alte infractiuni comise intentionat de Contractant, Asigurat, reprezentantii sau prepusii acestora;

8.11. daunele produse bateriilor si acumulatorilor din orice cauza, mai putin cele provocate din riscuri cuprinse in

asigurare.

8.12. Cu exceptia situatiei de furt a vehiculului electric neinmatriculabil asigurat, sunt excluse din asigurare situatiile in care din actele incheiate de organele in drept si/ sau din orice alt mijloc de proba, rezulta ca la data producerii evenimentului asigurat:

8.12.1. vehiculul electric neinmatriculabil asigurat era condus sau actionat, fara drept legal de circulatie pe drumurile publice;

8.12.2. persoana care a condus sau actionat vehiculul electric neinmatriculabil asigurat, in momentul producerii evenimentului, se afla sub influenta bauturilor alcoolice indiferent de valoarea masurata de aparatele etilotest, a produselor sau substantelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare, ori in momentul sau ulterior producerii evenimentului

8.13. pagubele declarate, care nu s-au produs, sau s-au produs la o alta data ori in alte imprejurari decat cele declarate de Asigurat sau prepusii acestuia, declaratii care il impiedica pe Asigurator sa se poata pronunta asupra incadrarii evenimentului in categoria riscurilor asigurate;

8.14. acea parte din paguba care s-a marit, dupa producerea evenimentului asigurat, prin neluarea masurilor necesare pentru limitarea ei, de catre Asigurat sau prepusii acestuia;

8.15. daune ca urmare a utilizarii vehiculului electric neinmatriculabil asigurat de catre Utilizatori cu varsta mai mica de 16 ani.

8.16. daune ca urmare a participarii Asiguratului la orice tip de competitii, intreceri, concursuri.

 

9. AVIZAREA DAUNEI, FORMULAREA UNEI CERERI DE DESPAGUBIRE SI PLATA DESPAGUBIRILOR:

Proceduri de avizare a daunei si formulare a cererilor de despagubire (nerespectarea acestei proceduri poate duce la respingerea cererii)

In cazul in care are loc un incident care duce la formularea unei cereri de despagubire, trebuie:

9.1. Asiguratorul sa fie avizat in termen de 7 zile lucratoare de la descoperirea incidentului. Avizarea trebuie sa cuprinda cauzele si imprejurarile producerii evenimentului. Pot fi luate in considerare circumstante exceptionale care cauzeaza o intarziere in formularea cererii de despagubire, in cazul in care nu exista pierderi suplimentare pentru Asigurator.

9.2. Sa fie raportat la politie furtul vehiculului electric neimatriculabil asigurat, in termen de 48 de ore de la descoperirea incidentului.

9.3. Cererea de despagubire va fi insotita de urmatoarele documente, in copie:

  • Certificat de asigurare si factura vehiculului electric neimatriculabil asigurat;
  • Plangerea penala inregistrata la politie care sa contina cauzele si imprejurarile producerii evenimentului asigurat percum si numarul de referinta, in cazul unei cereri de despagubire pentru furt prin efractie sau talharie.

9.4. Cererea de despagubire trebuie completata personal, exact si conform cu realitatea si transmisa Asiguratorului. Cererile de despagubire inregistrate care nu contin o descriere precisa si detaliata a evenimentului generator de daune sau care au campurile obligatorii corespunzatoare incomplete nu vor fi procesate pana la clarificarea lor. Daca nu se pot stabili cauzele si circumstantele in care s-a produs Evenimentul asigurat, respectiv dreptul de a incasa despagubirea, Asiguratorul are dreptul sa amane efectuarea platii despagubirii, pana la obtinerea clarificarilor si documentelor necesare.

9.5. Introducerea unor informatii false, inexacte sau false in mod deliberat in formularul de cerere poate duce la o respingere a cererii de despagubire.

9.6. In cazul in care vor exista mai multe avizari cu privire la acelasi eveniment care contin informatii contradictorii, vor fi avute in vedere informatiile din prima declaratie.

9.7. Asiguratul are atat obligatia sa informeze utilizatorul sa ia toate masurile posibile pentru limitarea daunelor si sa actioneze atat la data producerii evenimentului, cat si oricand ulterior acestei date, in vederea eliminarii posibilitatilor de majorare a daunelor deja produse, cat si sa declare existenta altor asigurari pentru acelasi bun, inclusiv la asiguratori diferiti, atat la incheierea certificatului de asigurare, cat si pe perioada valabilitatii acestuia.

9.8. Daca sunt indeplinite toate conditiile impuse de Contractul de asigurare si daca legea nu prevede altfel, despagubirea cuvenita va fi achitata de Asigurator in termen de maxim 30 de zile calendaristice de la data depunerii ultimului document necesar finalizarii dosarului de dauna. Dreptul de a ridica pretentii fata de Asigurator privind achitarea despagubirii se stinge in termen de 2 ani de la data expirarii termenului stabilit pentru plata despagubirilor. Dupa trecerea acestui interval de timp, Asiguratorul este eliberat de obligatia platii despagubirilor.

 

10. CONDITII SI LIMITARI

10.1. MODUL DE STABILIRE AL CUANTUMULUI DESPAGUBIRII

In cazul producerii unei daune acoperite prin prezentul contract de asigurare, stabilirea despagubirilor se face astfel:

10.1.1. In cazul unei daune partiale in limita sumei asigurate, costul reparatiilor necesare pentru a aduce produsul avariat la starea sa de functionare imediat anterioara producerii evenimentului asigurat, la care se adauga costurile de demontare si de montare necesare reparatiei, plus costurile de transport de la / la unitatea reparatoare, precum si taxele vamale si TVA, daca este cazul, cu conditia ca aceste cheltuieli si taxe sa fi fost incluse in suma asigurata a produsului respectiv.

Daca valoarea unui produs sau a unei parti a acestuia creste in urma reparatiei, raspunderea Asiguratorilor se va reduce cu suma cu care valoarea produsului a crescut.

 In cazul in care costul reparatiilor este egal sau depaseste valoarea produsului asigurat imediat anterioara producerii  pagubei, produsul va fi considerat distrus, iar despagubirea se va stabili conform prevederilor din punctul10.2.de mai jos.

10.1.2. in cazul unei daune totale: la valoarea reala a produsului asigurat imediat anterioara producerii evenimentului asigurat, incluzand cheltuielile pentru transport obisnuit, costul montajului si al taxelor vamale, daca este cazul, cu conditia ca aceste cheltuieli sa fi fost incluse in suma asigurata.

10.1.3. Prin prezentele conditii de asigurare nu se despagubeste costul modificarilor, adaugirilor si/sau imbunatatirilor.

10.1.4. Asiguratorul plateste despagubiri numai pe baza facturilor, chitantelor si altor documente justificative care dovedesc efectuarea reparatiei sau inlocuirii, dupa caz, si acestea corespund cu reparatiile si/sau inlocuirile pe care dauna/pierderea produsului asigurat le-a impus.

10.1.5. In cazul furtului prin efractie sau prin acte de talharie, se vor aplica si urmatoarele prevederi:

10.1.5.1. despagubirea se acorda numai daca de la data instiintarii Asiguratorului au trecut cel putin 30 de zile, iar organele de politie confirma, in scris, furtul prin efractie sau prin acte de talharie precum si faptul ca produsul asigurat, respectiv partile componente sau piesele acestuia nu au fost gasite.

Asiguratorul are dreptul sa refuze plata despagubirii daca la organele de politie nu s-a inregistrat o reclamatie in legatura cu furtul sau tentativa de furt prin efractie sau prin acte de talharie.

10.1.5.2. daca inainte de plata despagubirii produsele furate au fost gasite, despagubirea se acorda numai pentru eventualele pagube produse ca urmare a furtului prin efractie sau prin acte de talharie.

         10.1.5.3. daca produsul asigurat, respectiv partile componente sau piesele acestuia au fost gasite dupa plata despagubirii, Asiguratul poate opta in termen de maxim 15 de zile de la data gasirii, pentru:

  • restituirea catre Asigurator a despagubirii incasate in cazul in care produsele au fost gasite complete si neavariate  

sau

  • a diferentei dintre aceasta si costul reparatiilor ori inlocuirii partilor componente sau a pieselor avariate ori  

Restituirile respective se vor face in termen de 30 de zile calendaristice de la gasirea produselor respective.

 

10.2. LIMITAREA RASPUNDERII

Raspunderea Asiguratorului cu privire la orice cerere de despagubire va fi limitata la costul de inlocuire a vehicului electric neinmatriculabil asigurat care face obiectul asigurarii. Certificatul de asigurare va inceta daca cererea de despagubire are drept rezultat inlocuirea produsului, Asiguratorulul nemaiavand nicio obligatie de restituire a vreunei prime de asigurare, ori plata altei indemnizatii, urmare a faptului ca suma asigurata a fost consumata integral.

Pentru noul produs asigurat se poate emite un certificat de asigurare la solicitarea Asiguratului/Utilizatorului, fiind conditionat de plata unei noi prime de asigurare. Nu va exista nicio acoperire, alta decat cele pentru riscurile asigurate.

 

10.3. DECLARATII FALSE

In cazul in care constatarea declaratiei inexacte sau a reticentei are loc anterior producerii riscului asigurat, Asiguratorul are dreptul fie de a mentine in vigoare asigurarea solicitand majorarea primei, fie de a rezilia asigurarea la implinirea unui termen de 10 zile calculate de la notificarea primita de asigurat, restituindu-i acestuia din urma partea din primele platite aferenta perioadei in cadrul careia asigurarea nu mai functioneaza.

 

 10.4. LEGEA APLICABILA

Contractul de asigurare este supus legislatiei romane in vigoare, in special dar fara a se limita la Codul Civil, Legea nr. 237/2015 privind autorizarea si supravegherea activitatii de asigurare si reasigurare, Legea nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguratilor, Legea nr. 236/2018 privind distributia de asigurari si legislatia secundara emisa in aplicarea acesteia.


11. FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu raspunde de neexecutarea la termen si/sau executarea in mod necorespunzator, total sau partial, a oricarei obligatii care ii revine conform prezentului Contract daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege. Prin forta majora se inteleg toate evenimentele si/sau imprejurarile

imprevizibile si de neinlaturat, independente de vointa partii care invoca forta majora, ce includ, dar nu se rezuma la razboaie si revolutii, incendii, inundatii, cutremure, epidemii, embargouri, restrictii de carantina, si care impiedica sau intarzie, total sau partial, indeplinirea obligatiilor partii. Partea care invoca forta majora trebuie sa notifice cealalta parte in termen de 5 (cinci) zile de la producerea evenimentului si sa ia toate masurile posibile pentru limitarea consecintelor lui. Daca in termen de 30 (treizeci) de zile de la producere, evenimentul respectiv nu inceteaza, partile au dreptul de a isi notifica incetarea de drept a prezentului raport juridic, fara ca vreuna din ele sa pretinda daune-interese.

 

12. OBLIGATIILE PARTILOR

12.1. Inaintea inceperii Contractului de asigurare si/sau inaintea inceperii oricarei acoperiri prin asigurare si in timpul derularii Contractului de asigurare, Contractantul/Asiguratul are urmatoarele obligatii:

12.1.1. Sa ofere Asiguratorului toate informatiile de care dispune cu privire la conditiile de risc, cu ocazia transmiterii informatiilor/documentelor privitoare la riscurile asigurate care vor fi anexate la Contractul de asigurare, care vor sta la baza preluarii in asigurare prin Contractul de asigurare, si sa raspunda in scris, atat inaintea emiterii Contractului de asigurare, cat si in timpul derularii acestuia la solicitarile Asiguratorului, inclusiv la cele cu privire la conditiile de risc.

Prin informatii cu privire la conditiile de risc se inteleg toate acele informatii complete si detaliate care influenteaza riscul si care stau la baza deciziei Asiguratorului privind acceptarea/declinarea preluarii in asigurare a riscului sau la acceptarea riscului pe baza unor conditii speciale sau la continuarea acoperirii prin asigurare in cazul aparitiei unor modificari ale conditiilor de risc in timpul derularii Contractului de asigurare;

12.1.2. Sa comunice in scris orice modificare cu privire la riscurile asigurate si/sau conditiile care influenteaza sau pot influenta riscurile asigurate in cel mult 2 (doua) zile lucratoare de la data cand a luat cunostinta sau ar fi fost in masura sa ia la cunostinta acest fapt si sa ia imediat pe seama sa masurile necesare de prevenire pentru evitarea producerii unor daune;

12.1.3. Sa permita reprezentantilor Asiguratorului ori de cate ori acestia considera necesar sa verifice conditiile de risc;

12.1.4. Sa se conformeze recomandarilor scrise facute de Asigurator cu privire la conditiile de risc si masurile de prevenire a producerii daunelor si sa nu permita modificari care ar duce la majorarea conditiilor de risc;

12.1.5. Sa comunice in scris Asiguratorului incetarea interesului asigurat in cel mult 2 zile lucratoare de la data incetarii acestuia;

12.1.6. Sa achite prima de asigurare sau ratele acesteia in cuantumul si la scadentele prevazute in Contractul de asigurare si sa faca dovada platii acestora, in cazul in care se impune acest lucru.

12.2. In cazul producerii evenimentului asigurat, Contractantul/Asiguratul are urmatoarele obligatii:

12.2.1. Sa ia toate masurile posibile pentru limitarea daunelor si sa actioneze atat la data producerii evenimentului, cat si oricand ulterior acestei date, in vederea eliminarii posibilitatilor de majorare a daunelor deja produse;

12.2.2. Sa faca dovada interesului sau cu privire la riscul asigurat;

12.2.3. Sa puna de indata la dispozitia Asiguratorului toate actele incheiate de organele abilitate documentele si evidentele necesare pentru verificarea existentei si valorii produselor asigurate, precum si orice alte detalii si dovezi care au relevanta pentru stabilirea existentei dreptului la despagubire si a cuantumului despagubirii cuvenite;

12.3. Daca Contractul de asigurare este semnat de un Contractant, acesta va trebui sa respecte toate obligatiile care deriva din Contractul de asigurare, in afara celor care prin natura lor nu pot fi respectate decat de catre Asigurat. Asiguratului/Beneficiarului/Contractantului le sunt opozabile neindeplinirea de catre oricare dintre acestia a obligatiilor asumate prin prezentul Contract de asigurare. Respectarea obligatiilor prevazute in Contractul de asigurare si a recomandarilor Asiguratorului preced raspunderea acestuia in legatura cu Contractul de asigurare, inclusiv cu plata despagubirii.

 

13. RENUNTAREA/DENUNTAREA UNILATERALA A ASIGURARII - Modalitati de incetare a contractului de asigurare

13.1. Asiguratul are dreptul de a renunta la contractul de asigurare in termen de 20 (douazeci) de zile, calculat o singura data de la Data intrarii in vigoare a Asigurarii, fara plata vreunei penalitati si cu restituirea primelor de asigurare platite de Asigurat in acest interval de timp. Renuntarea la contractul de asigurare va interveni la data la care Asiguratul va depune in magazin o cerere in acest sens.

13.2. Dupa expirarea termenului de 20 (douazeci) de zile, calculat de la Data intrarii in vigoare a asigurarii, asigurarea va putea fi denuntata unilateral de catre oricare dintre parti, cu respectarea termenului de preaviz prevazut de lege de 20 (douazeci) de zile prin depunerea unei cereri de incetare a asigurarii. Asiguratorul va restitui pro-rata temporis (1-365) prima de asigurare achitata in avans, daca, pana la momentul denuntarii, nu s-au solicitat despagubiri pentru riscurile produse in perioada de acoperire prin asigurare.

 

14. PETITII

Partile vor incerca sa rezolve toate conflictele care pot aparea, pe cale amiabila. Asiguratul va comunica Asiguratorului, in scris, toate nemultumirile, conflictele si neintelegerile cu privire la derularea certificatului de asigurare. Orice nemultumire

reclamata de catre Asigurat in legatura cu interpretarea si executarea Certificaului de asigurare va fi solutionata prin formularea unei petitii scrise trimise/ depuse: la sediul social al Asiguratorului situat in Str. Nicolae Caramfil nr. 25, parter, et. 2-4, sector 1, Bucuresti, precum si la sediile sucursalelor, agentiilor, punctelor de lucru ale UNIQA Asigurari; prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail: [email protected] sau completand formularul online de reclamatii pe website-ul www.uniqa.ro . Petitia va fi analizata de Asigurator si va fi finalizata prin transmiterea, in termen de maximum 30 de zile, a unui raspuns scris, punctual si argumentat catre persoana care a formulat-o.

De asemenea, petitiile se pot transmite si catre Autoritatea de Supraveghere Financiara la: https://portal.asfromania.ro

Informatii cu privire la Contractul/Certificatul de asigurare pot fi solicitate la numarul de telefon 0372777768

In conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 4/27.04.2016, privind organizarea si functionarea Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul financiar nonbancar (SAL-FIN) si ale Ordonantei Guvernului nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti, partile au dreptul de a apela la solutionarea alternativa a litigiilor. SAL-FIN este singura entitate de solutionare alternativa a litigiilor in domeniile in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) are competenta, care organizeaza si administreaza proceduri SAL prin care se propune sau impune, dupa caz, o solutie partilor. Pentru mai multe informatii sau pentru a accesa platforma SAL-FIN, puteti vizita pagina de internet a Entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Financiar Nonbancar la adresa www.salfin.ro

 

15. DEDUCERI FISCALE

In conformitate cu prevederile Legii nr. 227/2015 (Codul fiscal), cu modificarile si completarile ulterioare, nu constituie venituri impozabile sumele incasate din asigurari de orice fel reprezentand indemnizatii de asigurare/despagubiri, sume asigurate, precum si orice alte drepturi cu exceptia castigurilor primite de la societatile de asigurari ca urmare a contractului de asigurare incheiat intre parti, cu ocazia tragerilor de amortizare. Prevederile sus mentionate isi pot inceta aplicabilitatea in orice moment in timpul executarii contractului de asigurare ca urmare a modificarii, abrogarii unor reglementari chiar de nivel inferior care sa le circumstantieze aplicabilitatea.

 

16. FONDUL DE GARANTARE

In cazul deschiderii procedurii de faliment impotriva unui Asigurator, efectuarea platilor de indemnizatii, despagubiri rezultate din contractele de asigurare facultative catre Asigurati si Beneficiari ai asigurarii, este garantata prin Fondul de Garantare, constituit in conditiile legii prin contributia Asiguratorilor, ca schema de garantare in domeniul asigurarilor, si are ca scop protejarea creditorilor de asigurari de consecintele insolventei unui Asigurator. Fondul de garantare este constituit, administrat si utilizat de catre Fondul de Garantare a asiguratilor, persoana juridica de drept public, ce asigura efectuarea platii indemnizatiilor/ despagubirilor din disponibilitatile sale, catre creditorii de asigurari, potrivit plafonului, stabilit prin Legea nr. 213/2015.

 

17. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

UNIQA Asigurari S.A. colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal in calitate de operator, in conformitate cu prevederile legale aplicabile in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora. Detaliile despre prelucrarea datelor cu caracter personal sunt disponibile in Termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si pe pagina web a UNIQA Asigurari SA – www.uniqa.ro, sectiunea Despre noi - Protectia Datelor. In Termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, se gasesc informatii complete privind categoriile de date cu caracter personal, scopurile prelucrarii acestora, temeiurile legale, destinatarii datelor cu caracter personal in cazul transferurilor de date, perioada stocarii datelor, precum si drepturile persoanelor vizate.

 

18. DISPOZITII FINALE

18.1. Asiguratul/Contractantul/Beneficiarul se obliga sa comunice Asiguratorului de indata orice modificare a declaratiilor date si insusite la momentul semnarii contractului de asigurare. In caz contrar, Asiguratorul isi rezerva dreptul de a refuza efectuarea tranzactiilor solicitate si/sau de a inceta relatiile cu Asiguratul/Contractantul/Beneficiarul in cazul unor declaratii false sau daca are suspiciuni cu privire la realitatea celor declarate.

18.2. Indiferent de toate celelalte prevederi, aceasta Asigurare ofera acoperire in masura in care nu intra in conflict cu nicio sanctiune economica, comerciala sau financiara si/sau embargouri ale Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite (ONU), Uniunii Europene (UE) sau orice legislatie nationala care este aplicabila partilor din prezentul contract. Acest lucru este valabil si pentru sanctiunile economice, comerciale sau financiare si/sau embargouri emise de Statele Unite ale Americii sau alte tari, in masura in care nu intra in conflict cu legislatia Uniunii Europene (UE) sau cea locala.

 

 

 
 
 
 

Acest site foloseste cookie-uri

Utilizam cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi functii de social media si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii nostri de social media, publicitate si analiza, care le pot combina cu alte informatii pe care le-ati furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Puteti afla mai multe aici.

Setari

Inapoi
Marketing
Pentru a-ți oferi o experiență online cât mai plăcută și personalizată, folosim cookie-uri de marketing. Acestea ne permit să îți recomandăm produse sau servicii care se potrivesc preferințelor tale.
Statistica
Cookie-urile de statistică ne ajută să înțelegem mai bine cum folosești site-ul nostru. Ele colectează informații anonime despre activitatea ta, precum paginile pe care le vizitezi cel mai des, pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare și a optimiza conținutul.

Setari

Inapoi

Nu sunt cookie-uri disponibile