Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Recent lansate la Google I/O 2019 (7-9 mai), evenimentul anual unde gigantul american anunță noutățile cu privire la miriadele de servicii și produse aflate în portofoliul său, noile modele de smartphone-uri de la Google, Pixel 3a și Pixel 3a XL, sunt deja disponibile în oferta Flanco, exclusiv online pe flanco.ro. Și ca s-o spunem din capul locului: desigur că nu la aceleași prețuri cu care pot fi ele cumpărate direct de la Google, în țările unde operează Google Store. Ultima oară când am verificat, Flanco era o companie care funcționa independent de Google, nu de alta.
Dar haide mai bine să vedem care e treaba cu aceste noi versiuni ale modelelor Google Pixel 3. Și să începem cu începutul: de unde până unde ”a”? Nu avem o explicație oficială, dar putem bănui. Dată fiind pasiunea companiei fondate de Sergey Brin și Larry Page pentru litere (Alphabet sau abc.xyz, cum s-ar spune), poate că ”a” vine de la ”alfa”. În sensul de ”început” al cuvântului. Începutul gamei accesibile din linia Pixel.
Gama Pixel a fost gândită ca o vitrină tehnologică, prin care Google să arate ce se poate face din îmbinarea Androidului cu un hardware premium. Motiv pentru care Google Pixel 3 și Pixel 3 XL sunt adevărate nave amiral, dotate cu tehnologii de ultimă oră. Ceea ce înseamnă că vin și cu niște etichete de prețuri piperate. O problemă pe care Google a încercat să o rezolve prin lansarea Pixel 3a și Pixel 3a XL.
Cele mai noi telefoane din gama Pixel păstrează multe dintre caracteristicile tehnice ale fraților mai mari, cum ar fi specificațiile impresionante ale camerelor foto sau funcția Active Edge, o modalitate convenabilă de activare a asistentului inteligent Google prin ”strângerea” în mână a telefonului. Dar în același timp prezintă și anumite compromisuri, pentru a putea ajunge la un preț sub jumătate din cel al modelelor flagship. Și vorbim în principal de unele legate de memoria internă (64GB vs. 128GB), procesor (Snapdragon 670 vs. Snapdragon 845), protecție ecran (sticlă Dragontrail de la Asahi vs. sticlă Gorilla de la Corning) și material carcasă (plastic dur vs. sticlă).
Însă principalul factor de atracție pentru pentru Pixel 3a și Pixel 3a XL – în afară de experiența premium Android, desigur – rămâne fotografia. Iar în această privință, pe lângă aceeași cameră foto Sony de 12.2MP cu HDR+ și stabilizare optică și digitală, Google a inclus în modelele cu ”a” în coadă aproape tot know-how-ul de procesare a imaginilor disponibil în flagship-urile seriei Pixel. Chiar dacă din Pixel 3a și Pixel 3a XL lipsește procesorul Pixel Visual Core (un procesor dedicat prelucrării imaginilor, creat chiar de Google și lansat o dată cu Pixel 2), Google folosește procesorul principal și cel grafic al modelelor 3a pentru a oferi cele mai multe dintre caracteristicile fotografiei asistate de software care au stârnit admirație la frații săi mai mari în preț. Acestea includ Super Res Zoom, care folosește inteligența artificială pentru a curăța de zgomot imaginile mărite cu ajutorul zoom-ului digital, astfel încât rezultatul obținut să fie comparabil cu ceea ce se poate obține prin zoom optic; Night Sight, ce reușește să ilumineze într-un mod aproape magic unele dintre cele mai întunecate scene; Top Shot, prin care telefonul reține câteva cadre înainte și după momentul declanșării obiectivului, le analizează și determină dacă o fotografie alternativă ar fi fost mai bună.
În loc de concluzie, închei cu o întrebare: știi camera aia foto deșteaptă de pe modelele Google Pixel 3, care face niște fotografii de stă mâța-n coadă? Ei bine, cu Pixel 3a sau Pixel 3a XL o poți avea la jumătate de preț.