Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Rețeta pentru succes a celor de la OnePlus a fost de la bun început una foarte simplă: specificații de top la prețuri accesibile. O rețetă care le-a asigurat o cohortă imensă de fani, nedescurajați nici măcar de ideea stranie a companiei de a-și oferi produsele la vânzare exclusiv pe bază de invitație. Iar noul OnePlus 6T este o nouă dovadă că pentru a avea acces la tehnologie de vârf nu trebuie neapărat să-ți vinzi un rinichi. Sau pe mama soacră.
Să vedem care ar fi pe scurt specificațiile lui OnePlus 6T:
Ceea ce sare imediat în ochi este desigur superbul ecran AMOLED de 6.41 inch, care acoperă aproape integral fața telefonului în culori vibrante și vii. Ca ”intruziuni”, proiectanții au lăsat numai o margine extrem de îngustă în partea de jos și o ”pleoapă” în partea superioară, pentru integrarea camerei frontale. O decizie interesantă de design, care dovedește că acel ”notch” făcut celebru anul trecut de iPhone X (și copiat la greu de alți producători) nu trebuie să fie atât de intrusiv pentru utilizator. Iar la OnePlus 6T există chiar posibilitatea de a-l ”ascunde” cu ajutorul software-ului, într-o bară neagră.
Situat în centru, la o distanță de aproximativ 2 cm de partea de jos a ecranului și ascuns sub sticla Corning Gorilla 6 a afișajului, se găsește un cititor de amprentă care se aprinde într-un verde crud în momentul activării. Chiar dacă acest tip de senzor nu este o premieră (Huawei cu modelul Mate 20 Pro având onoarea de a fi cel dintâi), reprezintă totuși o soluție elegantă de design, care lasă spatele telefonului fără alte ”asperități” în afară de camera foto și de bliț. Ușoara curbură a sticlei mate din partea din spate îl face pe OnePlus 6T să se simtă foarte plăcut în mână și să nu pară excesiv de alunecos. Atenție însă când îl așezi pe suprafețe gen sticlă sau mobilă lăcuită, s-ar putea să-și facă pârtie.
Procesorul Snapdragon 825 și optimizările software îl fac pe OnePlus 6T să zburde în ceea ce privește lansarea aplicațiilor și comutarea între acestea ori deschiderea camerei foto. Performanțele de joc sunt excelente, fiind ajutate de un nou mod de gaming, prin care resursele telefonului (lățimea de bandă a conexiunii la net sau memoria RAM) sunt direcționate spre jocurile în derulare.
Autonomia oferită de acumulatorul de 3700 mAh este decentă, dar nu te dă pe spate. În condiții de utilizare intensivă este greu să scoți mai multe de o zi și jumătate de funcționare continuă. Încărcătorul lui OnePlus 6T este destul de rapid, dar din păcate modelul nu oferă și încărcare wireless.
Camera cu sistem dual produce imagini frumoase în lumină bună. Performanța la lumină slabă e satisfăcătoare, dar rezultatele sunt departe de ceea ce pot obține camerele cu care sunt dotate modelele de vârf de la Apple sau Google. Camera recunoaște scenele de noapte și face o treabă bună în a oferi imagini mai strălucitoare și culori mai vii, cu un plus de claritate și de reducere a zgomotului, dar iarăși, nu la un nivel care să stârnească fluierături admirative. Per ansamblu, OnePlus T6 oferă o cameră bună dar nu excepțională, potrivită mai degrabă pentru cei pentru care fotografiatul este o pasiune secundară.
Cu o lățime de 74,8 mm, o grosime de 8,2 mm și o greutate de 185 g, OnePlus 6T este mai îngust și mai ușor decât iPhone XS Max. Dar, la fel ca în cazul acestuia, în partea inferioară, de o parte și de alta a portului USB de tip C se mai găsesc doar grilele difuzoarelor externe, 6T fiind primul model de la OnePlus care a renunțat la mufa audio.
OxygenOS 9 rafinează și îmbunătățește experiența oferită de varianta standard a sistemului de operare Android 9, cu diverse personalizări și optimizări. De exemplu, poți alege în locul variantei clasice de navigare cu cele 3 butoane software implementarea gesturilor glisante de la OnePlus, care elimină complet nevoia unei bare de navigație. Iar posibilitatea de a instala unele aplicații gen Facebook, WhatsApp sau Uber în dublu exemplar se poate dovedi utilă pentru cine are mai multe conturi legate de diferite numere de telefon, mai ales dacă folosește opțiunea dual SIM.
OnePlus se mândrește cu o experiență Android mai ”curată” chiar decât cea oferită de Google pe telefoanele sale Pixel. Dar și cu unele din cele mai rapide actualizări de Android sau cu suportul pe termen lung pentru dispozitivele mai vechi. Așa că pe partea de software poți spune fără să greșești că OnePlus îți ține de 6.
Dacă fotografiile nu sunt motivul principal pentru care îți cumperi un telefon, absolut! Este imposibil să găsești un telefon mai bun decât OnePlus 6T care să nu coste măcar o poală de bani mai mult.