Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Acum, când știm despre ce este vorba, putem să privim cu alți ochi campania de teasing pentru lansarea noilor modele Galaxy S10 rulată de Samsung de la începutul anului. Dezvăluirea lor oficială, în cadrul evenimentului de lansare din San Francisco și Londra, a gravitat în jurul noilor ecrane Infinity-O cu care acestea sunt dotate. Și fără discuție că ecranele Infinity-O sunt cele care vor vinde aceste smartphone-uri.
Infinity-O este un ecran Super AMOLED care vine în 3 dimensiuni: 5,8 inch la modelul S10e, 6,1 inch la modelul S10 și 6,4 inch la modelul S10 Plus. Acesta acoperă 93,1% (91,6% la S10e) din fața telefonului, iar la S10 și S10 Plus pixelii ”se revarsă” chiar și peste marginile curbate laterale. Doar o extrem de îngustă margine în partea de jos îți amintește că ții un telefon în mână și nu o simplă bucată de sticlă.
Ecranul este atât de uriaș încât i-a dat papucii până și camerei frontale, trimițând-o să tragă cu ochiul printr-un mic vizor circular situat în colțul din dreapta sus al ecranului. Apropo, plusul de la Galaxy S10 Plus vine și de la faptul că este dotat cu o cameră frontală în plus – pe lângă cea de 10 megapixeli de pe S10e și S10, acest model este prevăzut cu încă o cameră, de 8 megapixeli, pentru fotografiat în profunzime.
Toți senzorii importanți ai telefonului sunt împachetați sub acest ecran în culori vibrante și luminoase, primul din lume care suportă tehnologia HDR10+. Tot în spatele sticlei se găsește și noul cititor de amprentă, care funcționează în premieră prin ultrasunete și nu prin scanare optică ca la OnePlus 6T sau Huawei Mate Pro 20. Această nouă tehnologie oferă nu doar o mai mare libertate fizică, pentru că nu va mai trebui să ții degetul într-un anumit loc și într-o anumită poziție, ci și o mai mare flexibilitate în condițiile de utilizare (lumina puternică a soarelui sau umezeala nu vor mai fi o problemă).
Noile modele Samsung Galaxy S10 vin însă și cu alte bunătăți la pachet. De exemplu, pentru S10 și S10 Plus Samsung a îmbrățișat ideea sistemului de camere triple – wide, telefoto și ultra-wide, cu stabilizare și zoom optic 2x. Modelul economic, S10e, a primit în schimb doar camerele wide și ultra-wide, cu aceleași aperturi și unghiuri de cuprindere ca la frații săi mai mari, dar cu un zoom optic limitat la 0,5x. Toate modelele Galaxy S10 oferă conectivitate WiFi 6 (actuala denumire a standardului 802.11ax), încărcare rapidă wireless 2.0, dar și o funcție numită Wireless PowerShare. Prin aceasta, spatele unui Galaxy S10 poate fi folosit pentru a încărca wireless un alt dispozitiv compatibil – de exemplu noile Galaxy Watch sau Galaxy Buds lansate cu aceeași ocazie.
Toate cele trei modele Samsung Galaxy S10 sunt disponibile acum la precomandă, atât online cât și în magazine. Livrările vor începe din 8 martie, dată de la care vor putea fi găsite și în rețeaua de magazine.