Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Am ajuns și la ultimul episod din trilogia “Durata de viață a electrocasnicelor din casa ta”. O mini serie utilă pentru cei chibzuiți care vor să maximizeze investiția inițială în produsele electrocasnice. Am vorbit despre mașina de spălat vase, despre mașina de spălat rufe, despre frigider și cuptor. Acum ne vom uita la produsele electrocasnice mici dar la fel de harnice și la unul din cele mai râvnite produse pe vreme de caniculă – aparatul de aer condiționat.
Durata de viață a unui cuptor cu microunde este similar cu cea a unei mașini de spălat vase adică de 9 ani. Totuși cuptorul cu microunde poate fi cel mai bun prieten al bucătărașului începător, deoarece încălzește rapid mâncarea doar cu atingerea unui buton. Folosirea ventilatorului, degresarea periodică, folosirea recipientelor speciale și sigure vor asigura funcționarea optimă a cuptorului cu microunde cât mai mult timp.
Electrocasnicele mici au o durată de viață mai scurtă decât electrocasnicele mari. Un prăjitor de pâine poate ajunge până la 6 – 8 ani de utilizare. Însă dacă este curățat corect de resturi și de firimituri după fiecare utilizare, dacă este depozitat într-un loc uscat poate fi folosit în condiții bune o perioadă mai lungă de timp.
Unul dintre produsele esențiale în orice locuință este aspiratorul. Defecțiunile pot să apară relativ ușor însă un aspirator bun poate să reziste până la 10 ani. Sunt multe criterii de care trebuie să se țină cont în alegerea unui aspirator însă atunci când se găsește modelul potrivit nevoilor fiecăruia (cu sac sau fără sac, cu filtru ce trebuie schimbat sau doar curățat etc.) este bine să fie respectate instrucțiunile de utilizare specifice fiecărui model.
Un aparat de aer condiționat poate să asigure confortul în locuință între 15 și 20 de ani, iar mentenanța corespunzătoare îl poate face să funcționeze în parametri optimi chiar și mai mult. Ce înseamnă acest lucru: schimbarea filtrelor regulat, verificarea de către o echipă de specialiști o dată pe sezon, curățarea periodică a unității exterioare, verificarea și schimbarea în caz de nevoie a sistemului de izolație a circuitului frigorific.
Concluzia este că fiecare electrocasnic are o durată standard de viață, care poate fi atinsă sau chiar depășită în funcție de mai mulți factori, printre care utilizarea corespunzătoare, curățarea și, de ce nu, și puțin noroc.