Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Vremea și vremurile ne-au dat bătăi de cap în ultima perioadă. O agitație continuă, o gălăgie de cuvinte și sentimente, prea puține semne de la mult așteptata primăvară – calendaristică și metaforică, în egală măsură. Dar ce ar fi, totuși, să faci rai din ce ai? Să găsești bucurii în lucrurile mici și mărunte ale vieții. Cum ar fi ritualul preparării cafelei de dimineață. Da, știu, pentru mulți dintre noi cafeaua a devenit un automatism matinal. Însă cum ar fi să tragi semnalul de alarmă din expresul timpului, iar pentru o clipă – atât, doar o clipă! – să te gândești la cafea nu ca la lichidul pe care îl bei ca să te trezești, ci ca la licoarea pe care o bei ca să trăiești? Închide ochii, imaginează-ți bogăția de energie și viață din colțul tău favorit de lume, apoi soarbe încetișor o gură de cafea din ceașcă. Nu doar că va avea un cu totul alt gust cafeaua, dar chiar și ziua ta se va simți diferit. Ca o adiere blândă de primăvară. 🙂
Prepararea cafelei din ceașcă este o cu totul altă poveste. Pentru că suntem diferiți, iar gusturile, clar, nu se discută, cred că ar fi potrivit să mă adresez apropo de aceasta direct celor 4 mari tipuri de ”fabricanți” de cafea documentați de către sociologi.
Funcționalii
Vorbesc aici cu oamenii care nu vor să investească prea mult timp în prepararea cafelei, refuză să vadă vreo plăcere în râșnirea ”cu mâna lor” a boabelor de cafea, iar aroma de cafea proaspăt măcinată se scrie cu articol nehotărât (și este doar atât, o aromă). Funcționalii vor doar cafea, multă cafea – și o vor cât mai repede. Pentru ei am o recomandare cu adevărat specială: cafetiera Russell Hobbs Elegance 23370-56. Cel mai important aspect funcțional la aceasta: cronometrul digital. Este ușor de folosit și poate să dea startul la prepararea unei cafele proaspete fix la ora la care a fost pus deșteptătorul să trâmbițeze. În plus, cu un sistem de încălzire dublu și o putere de 1.600 W, cafetiera va atinge temperatura optimă mult mai rapid. Iar pentru cine vrea doar cafea, multă cafea, 1,25 litri din prețiosul lichid în mai puțin de 6 minute sună într-un mare fel.
ALL CAPS-erii
Știi cum e atunci când scrii cu CapsLock-ul activat? Eh, despre asta este vorba. Aici intrăm în categoria oamenilor pentru care timpul înseamnă bani, dar care nici nu vor să bea o cafea care să nu spună nimic despre personalitatea lor energică și adesea… CATEGORICĂ. Pentru aceștia, aparatele Nespresso sunt perfecte. Iar pentru o versatilitate deosebită lor le recomand espressorul Nespresso Latissima Touch EN560.S. Poate prepara printr-o simplă atingere a unui buton tactil cappuccino, latte macchiato sau cream latte, realizate cu spumă de lapte proaspăt. Spumă de lapte a cărei textură și densitate poate fi de asemenea ajustată, pentru a satisface chiar și cele mai exigente gusturi. Iar pe lângă o cafea excepțională, Nespresso asigură și o reciclare integrală a capsulelor utilizate. Astfel încât oricine se poate bucura de savoarea cafelei fără pic de sentiment de vinovăție cu privire la mediu.
Artizanii
Îi includ în această categorie pe toți iubitorii de cafea cu adevărat atenți la detalii și cu ritualuri îndelung exersate în ceea ce privește prepararea cafelei. Pentru aceștia, esspresoarele manuale sunt niște adevărate bijuterii, din categoria diamantelor. Lor le propun espressorul manual DeLonghi Icona, un ajutor minunat pentru orice dimineață. Și mi-am cântărit bine cuvintele: acest espressor poate fi utilizat atât cu cafea proaspăt macinată, cât și cu paduri de cafea, fiind practic pregătit să înfrunte orice situație. Plus că este dotat cu tot ce trebuie pentru prepararea rețetelor de cafea cu lapte, sistemul său de spumare a laptelui fiind special creat pentru cei care chiar fac diferența dintre un latte și un cappuccino. Iar pentru pretențioși – ei bine da, are și suprafață încălzită pentru cești, pentru că știm, cunoaștem, am auzit: doar niște sălbatici ar putea să bea un espresso dintr-o ceașcă rece.
Baristi
Deloc întâmplător desemnat printr-un cuvânt originar din italiană, barista este omul care nu doar știe ce vrea de la un espressor, dar și poate să o obțină. Omul care nu doar investește într-un aparat de cafea, dar și care se poate bucura de o cafea ca la celebra cafenea Florian din Veneția (probabil că exagerez puțin, dar, îți zic sigur, foaaarte puțin!). Espressorul automat Gaggia Velasca Prestige aduce într-o formă compactă o groază de bunătăți: 10 setări diferite ale râșniței ceramice (pentru că un barista știe că un anumit tip de cafea necesită un anumit tip de granularitate, astfel încât aroma să fie cât mai bine extrasă), carafă de lapte cu funcția de curățare rapidă pentru un latte sau cappuccino delicios, 5 niveluri de intensitate a tăriei cafelei (cu funcție de memorare pentru fiecare tip de preparare). Iar design-ul cu finisaj din oțel inoxidabil aduce în casă ceva din sclipirea espressoarelor din cafenelele cu ștaif.
Oricum ar fi vremea și vremurile, cafeaua îți poate oferi mereu un strop de bucurie. Știi cum dansează unduitor aroma dintr-o ceașcă de cafea fierbinte și proaspăt făcută, nu-i așa? Ei bine, dacă asculți cu atenție, o să auzi și un murmur gingaș ce însoțește acest dans. Un murmur care spune că primăvara este întotdeauna în sufletul privitorului.