Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
A mai trecut un an prin noi – vorba cântecului – și la CES în Las Vegas s-au anunțat produse noi. Unele dintre acestea reprezintă ilustrări ale unor idei cu adevărat originale. Iar altele, reiterări îmbunătățite ale unor produse cu care publicul deja s-a familiarizat. Uite ce mi-a reținut mie atenția.
Samsung a dezvăluit noul model Chrombeook din gamă, cu specificații care îl fac un redutabil concurent pentru gama premium Pixelbook a celor de la Google. Adică: ecran AMOLED cu rezoluție 4K de 13,3 inch, procesor Intel Core-i5 din a 10-a generație și construcție 2-în-1 care îi permite să funcționeze atât ca laptop, cât și ca tabletă. Într-un cuvânt, delicios!
Citation Oasis – Oaza Convocării, cum s-ar zice – este o boxă cu ceas deșteptător (cu accent pe deștept) de la Harman Kardon, divizia specializată în echipamente audio a concernului Samsung. Pe lângă afișajul digital, ceea ce îl diferențiază de produsele similare gen Echo Dot de la Amazon sau Home de la Google, este funcția de încărcare wireless pe care o oferă. Dacă ești pe genul trezit cu deșteptătorul, imaginează-ți că poți să ai unul pe noptieră care-ți și încarcă telefonul cât timp îți încarci și tu bateriile.
Dacă la CES-ul din 2019 telefoanele cu ecrane pliabile au fost punctul principal de atracție al show-ului, anul acesta ecranele pliabile au devenit o prezență obișnuită. ThinkPad X11 Fold va oferi utilizatorului mai multe moduri de folosire, printre care și unul în care laptopul de 13,3 inch va putea fi complet deschis. VIne echipat cu cu procesoare Intel, Windows 10 și cântărește o idee sub 1 kg.
Prezentată ca o reinventare a modului în care omul modern se spală pe dinți, Y-Brush are forma care și reușește să o dovedească. Creatorii ei susțin că design-ul neobișnuit al periuței, în formă de arcadă dentară, reduce timpul de spălat pe dinți de la 2 minute la 20 secunde (câte 10 secunde pentru fiecare arcadă). Pe mine m-a lăsat un pic cu gura căscată, de ce să nu recunosc. Rămâne de văzut cu prospețimea respirației și strălucirea dinților cum va sta chestiunea.
La prima vedere, ecranul QLED de 43 inch nu impresionează prin nimic deosebit. Dar această impresie durează fix până când începe să se rotească în poziție verticală. Samsung e de părere că există utilizatori care și-ar dori să vadă formatul de video vertical de pe telefon (Instagram, Snapchat, TikTok) pe un ecran cu o diagonală de 6-10 ori mai mare. Idee care mie unuia mi-a scos o salbă de ”hm!”.
Urgonight este un fel de ”bandană” care vine la pachet cu o aplicație (iOS și Android) și care urmărește să te ajute să ai parte de un somn mai bun. Bazat pe terapia neurofeedback, este capabilă să îți arate în timp real activitatea creierului, iar prin intermediul aplicației îți oferă o serie de exerciții personalizate de ”antrenament”. Creatorii ei susțin că vei reuși să adormi cu 40% mai repede și că vei reduce cu 53% episoadele de trezie din timpul nopții. Ceea ce nu sună deloc rău, pentru că ”mai odihnit(ă), mai fericit(ă)” este un dicton care ar trebui dăltuit deasupra ușii de la intrarea oricărui dormitor.
O combinație interesantă între un robot casnic și un dispozitiv conectat, Samsung Ballie este conceput pentru a fi un companion permanent de viață. Echipat cu senzori și camere, în formă de bilă ce se poate deplasa à la BB-8, Ballie te poate urmări prin casă, poate face fotografii, comanda diverse dispozitive inteligente sau îți poate trimite actualizări despre situația de acasă atunci când ești în delegație.
Creat parcă special pentru cei mai leneși dintre pământeni, aceia pentru care până și deplasarea pe 2 roți în poziția stând în picioare este obositoare, S-Pod este practic un fotoliu confortabil ce poate atinge viteza de 38 km pe oră. Spre deosebire de alte produse Segway, acesta este controlabil prin intermediul unui joystick și nu prin balansarea propriului corp, ceea ce face deplasările mult mai plăcute. S-Pod este înzestrat și cu diverse sisteme de siguranță, de la frânarea automată la virare și până la luminile exterioare care includ și funcția de semnalizare.
Meditația este un obicei greu de format și încă și mai greu de practicat cu constanță. Dacă ai nevoie de o mână de ajutor sau de o atenționare ușoară care să te readucă ”în zonă”, Core poate fi de folos. Acesta folosește tehnologii precum vibrațiile și biofeedback-ul, iar împreună cu aplicația dedicată poate să-ți ofere atât măsurători ale stării tale de sănătate, cât și lecții personalizate de meditație care să te ajute să deprinzi tehnicile de relaxare, de respirație și de canalizare a atenției spre momentul prezent.