Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Legenda spune că în bucătărie, la fel ca într-o sală de teatru, intră numai două feluri de oameni: artiștii și spectatorii. Artiștii sunt desigur cei care pun osul, imaginația sau rețetele la treabă și transformă diverse ingrediente în delicii. Iar spectatorii sunt cei care vin în bucătărie fie să caște gura la ce produc artiștii, fie să-și fiarbă un ou, ca să aibă ceva cald pe lângă mezelurile din frigider.
Indiferent în care categorie te înscrii, uite ce ar trebui să ai prin bucătărie.
Se instalează ușor, prețurile au luat-o de mult la vale și o găsești atât în variantă independentă cât și ca încorporabil. Economisești timp, apă și detergent de spălat vase, iar rezultatele îi mulțumesc până și pe cârcotași. Ca să nu mai zic de mediul înconjurător (știai că faci fericit un pinguin imperial la fiecare spălat de vase la mașină?).
Da, înțeleg. Că doar ne-au repetat până la sațietate specialiștii de net cât de groaznice sunt ele pentru feng shui. Dar până nu se pronunță definitiv și irevocabil cercetătorii britanici asupra acestei teme, nimic nu egalează totuși cuptorul cu microunde atunci când vrei să încălzești ceva rapid. Sau când ți-e poftă de un pop-corn ca la mama lui americană acasă.
Dacă îți plac cartofii prăjiți (și dacă nu, ce e în neregulă cu tine?) sau “prăjelile” în general, n-are cum să-ți lipsească un asemenea utilaj din bucătărie. Iar dacă nu ești tocmai fanul chestiilor îmbăiate excesiv în ulei, există modele care folosesc o singură lingură de ulei pentru prăjirea a 1,7 kg de “material”. Ura!
Aici, gustul vorbește. Unii oameni iubesc cafeaua la filtru, alții adoră să-și facă singuri cafeaua la un espressor manual, ori rapiditatea și eficiența espressoarelor cu capsule, ori… cafeaua la ibric. Și cum prepararea cafelei e o chestiune individuală, n-o să-ți povestesc despre lucruri gen programarea făcutului cafelei seara și trezitul dimineața în miros de cafea proaspătă. Îți zic doar să nu cumva să uiți de o râșniță bună de cafea, dacă ești pe genul “ce-mi fac cu mâna mea se cheamă cafeapodoperă”.
Ar mai trebui adăugat și altceva, în afară poate de mult unt și niște miere sau dulceață?
Apă caldă la apăsarea unui buton, când ai putea să-ți fierbi singur apă pe aragaz? Desigur. Băutorii de ceai – de voie sau de nevoie – știu de ce. Fierbi apa la temperatura pe care o dorești (că doar n-o să faci ceai verde cu apă fiartă la 100 grade, ca barbarii, nu-i așa?). Ții caldă apa atât timp cât dorești. Și ai apa la temperatura dorită mai repede chiar decât ți-a luat să citești acest paragraf.
Nu te gândi la chestii complicate, care necesită instalări laborioase. Gândește-te la o simplă carafă. Cu apă mereu purificată. De băut sau pentru gătit. Fiindcă, nu-i așa, minim 2 litri de lichide pe zi nu sunt chiar atât de ușor de dovedit dacă nu ai toate condițiile.
Cred că cineva, cândva, a sabotat intenționat blenderul pentru a nu fi declarat “robot de bucătărie”. În comparație cu un blender, ceea cea numim noi astăzi roboți de bucătărie sunt doar niște bricege elvețiene mai evoluate. Câtă vreme ai un motor suficient de puternic (și există unele modele dotate cu adevărate motoare de rachetă), cu un blender poți să faci practic orice. Să amesteci orice. Să creezi orice. Dacă ar fi să te duci pe o insulă pustie, dar cu electricitate de 220V furnizată la priză, și ai avea voie să iei cu tine un singur aparat electrocasnic, alege blenderul.
Zisă și “oala leneșului”. Tu pui (porc, vită, tofu, legume etc.) ingredientele, multicooker-ul face mâncarea. Atât de simplu!