Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Momentul acela. Momentul acela când un munte de haine amenință să se reverse din coșul de rufe. Și n-ai niciun chef. Mai aștepți o zi, două. Că poate se întâmplă vreo minune și vine Zâna Rufărici în vizită. Dar când ai văzut tu ultima oară o zână?
Așa că tragi aer în piept, te gândești cu invidie la Sisif și te apuci în cele din urmă de treabă. Sortezi hainele pe culori și mărimi, le pui în mașina de spălat, selectezi programul dorit și ta-daaam! După 30 sau 60 de minute hainele sunt curate, parfumate și gata de pus la uscat. Vezi? Totul era foarte simplu, de fapt. Și când te gândești la poveștile de groază din bătrâni cu spălatul la râu, parcă îți vine să aduci prinos de mulțumire epocii în care te-ai născut.
Mai complicat se dovedește momentul când vrei să cumperi o mașină de spălat. Fiindcă te bombardează mișelește tot felul de întrebări. Unde să o instalez? Cum e cu consumul? De care îmi trebuie, de 7 kg, de 9 kg sau poate chiar de 12 kg? Cu încărcare frontală sau verticală? Și câte rotații pe minut să aleg? Dar câte programe de spălare sunt suficiente? O fi bine să aibă și uscător?
Vestea bună este că răspunsurile sunt acum în stoc. Vestea și mai bună este că dacă ai și alte întrebări pe acest subiect, ne lași un comentariu mai jos, iar noi vom facem comandă la furnizor.
Într-un loc ferit de umezeală, pentru a prelungi cât mai mult durata ei viață și pentru a evita riscul de ruginire. Prin urmare, îți recomandăm să o instalezi într-o debara, în bucătărie sau pe un hol. În baie nu e un loc tocmai indicat. Dacă nu ai totuși altă soluție, e important să păstrezi zona respectivă cât mai uscată și cât mai aerisită.
Consumul de energie nu este important doar pentru mediu, ci și pentru buzunarul nostru. Așa că îți recomandăm să alegi o mașină de spălat rufe cel puțin de clasa A. Iar pentru cele mai mici consumuri pe termen lung, caută mașinile de spălat rufe de clasă A+++. Costul inițial puțin mai ridicat al acestora se va amortiza rapid.
Depinde atât de spațiul disponibil pentru mașina de spălat, cât și de volumul de rufe pe care vrei să-l speli într-o singură tură. Spre exemplu, dacă ești student și stai într-o garsonieră, atunci o mașină cu o capacitate de 5 kg este perfectă. Ai putea chiar să iei în considerare o mașină cu încărcare verticală deoarece este mai compactă, ocupă mai puțin spațiu, iar timpii de spălare sunt mai mici.
Dar dacă ai o familie mai numeroasă sau ai copii, atunci e recomandat să-ți iei o mașină de spălat cu o capacitate mai mare. Spre exemplu, de 9 kg și cu încărcare frontală. Aceste modele dispun de regulă mai multe programe de spălare, menite să curețe o gamă cât mai largă de țesături, de la pături de lână la haine delicate din satin.
Aici depinde doar de stilul tău de viață. Dacă ai o garderobă foarte variată în materie de tipuri de țesături, atunci uită-te după o mașină de spălat care să îți ofere cât mai multe programe. Acestea pot fi, de exemplu, pentru spălarea lânii, bumbacului, hainelor sintetice sau delicate, a hainelor mixte, sau programe rapide de spălare, programe antialergice, dedicate hainelor delicate ale bebelușilor etc.
Rotațiile pe minut au impact direct asupra capacității de stoarcere a mașinii de spălat. Cu cât mai multe rotații pe minut, cu atât viteza de centrifugare este mai mare, iar hainele vor fi stoarse mai bine. Pentru rezultate optime este recomandată o viteză de 1.000-1.200 RPM. Adică rufele tale se vor usca mult mai rapid după ce le vei scoate din mașină.
Atenție totuși la țesături, unele dintre acestea sunt mai delicate și se pot deteriora dacă sunt stoarse la viteză mare. Verifică eticheta hainelor și citește instrucțiunile de spălare înainte de a le pune în mașină.
Dacă ești o persoană foarte ocupată sau pur și simplu nu ai unde să întinzi hainele la uscat, atunci o mașină de spălat cu uscător ți se potrivește de minune. Economisești timp, iar hainele nu se mai electrizează. Unele mașini au chiar programe speciale, care îți scot hainele gata de purtat, deoarece nu mai este nevoie nici să le calci.
Un produs super interesant este mașina de spălat rufe Samsung QuickDrive, care are un tambur special, cu partea din spate mobilă. Aceasta acționează ca un pulsator, mișcând apa din cuvă în direcții diferite față de mișcarea tamburului și asigurând o spălare rapidă, eficientă și delicată a hainelor. Timpul de spălare se reduce până la jumătate (uraaa!), iar consumul de energie cu până la 20% (hip-hip-uraaa!). Plus că modelul este dotat și cu o inovație Samsung numită AddWash – o mică ușiță ce permite adăugarea hainelor uitate a fi puse în cuvă, după începerea ciclului de spălare selectat.
Dacă ai o poveste sau o experiență de împărtășit despre cum ți-ai ales tu mașina de spălat, suntem curioși încă de pe acum.