Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Concediul este programat, biletele de avion sunt cumpărate, iar planurile pentru zilele de vacanță sunt făcute din timp. Știi deja ce obiective o să vizitezi, pe ce plaje o să te destinzi cu o carte bună în mână sau ce locuri neatinse de civilizație o să descoperi, înarmat cu multă curiozitate și cu un aparat foto.
Te-ai gândit și la ce va conține kitul tău electro-IT de vacanță? E adevărat că în concediu preferăm natura în locul tehnologiei, însă credem că dispozitivele despre care îți vom povesti îți vor fi mai degrabă utile. Smartphone-ul, smartwatch-ul ori smartband-ul vor fi, probabil, nelipsite din bagaj – află de aici cum să le alegi pe cele mai potrivie – dar iată și altele care ți-ar putea face concediul mai plăcut.
Distrează-te și dă frâu liber imaginației cu o cameră video sport! Surprinde cele mai tari momente din concediu, chiar dacă acestea au loc în circumstanțe pline de adrenalină – în valurile învolburate, atunci când încerci pentru prima dată water rafting sau water skiing, pe un versant abrupt, când faci cățărări, în aer, legănat de parapantă sau în cădere liberă, atunci când încerci cele mai tari tobogane cu apă/montagne russe-uri din parcurile de distracții.
Aceste aparate au dimensiuni mai mici decât cele obișnuite, vin la pachet cu o mare varietate de sisteme de prindere și, foarte important, sunt rezistente la șocuri, la apă sau la îngheț. Așadar, le poți monta cu ușurință pe cască, direct pe cap sau la mână, pe echipamentul de snorkeling sau parașutism, pe mașină, pe bicicletă sau pe skateboard – nu mai trebuie decât să apeși pe “record” și să te bucuri de senzațiile tari pe care le trăiești.
Modelele performante sunt capabile să filmeze la rezoluție 4K și să imortalizeze panorame impecabile, au conectivitate wireless și sistem audio puternic, dar și dimensiuni compacte și o greutate redusă, pentru a fi confortabil de purtat, indiferent de activitățile extreme pe care le ai în plan.
Căștile sunt un accesoriu nelipsit din viețile noastre. Le folosim pentru a asculta muzică afară, în parc sau în mijloacele de transport, ca handsfree atunci când suntem la volan sau pentru a îmbunătăți experiența audio a filmelor și a jocurilor cu care ne delectăm în timpul liber. Deci de ce nu le-am folosi și în vacanță – în avion, în drum spre destinație, ori chiar în activitățile din fiecare zi? Iată între ce tipuri de căști poți alege:
In-Ear sunt, probabil, cel mai întâlnit tip de căști – cele cu elemente intrauriculare, din silicon sau din plastic. Acestea se folosesc, de obicei, pe post de handsfree sau pentru a asculta muzică pentru perioade mai scurte de timp. Deși sunt cele mai puțin costisitoare, cele mai ușoare și pot izola destul de bine zgomotul exterior, dezavantajul ar putea fi disconfortul care se resimte după un timp, dacă le ții în urechi fară întrerupere. Un mare avantaj, însă, îl aduc modelele wireless, fără niciun fel de fir care să se încurce, care sunt foarte simplu și subtil de utilizat.
Căștile Over-Ear sau cu bandă de susținere sunt cele mai potrivite dacă îți propui ca vacanța asta să petreci serile la calculator ascultând muzică, jucând jocuri și vizionând filme. Principalele avantaje ale acestui tip de căști sunt confortul, frecvența de răspuns mai mare și basul mai puternic decât al tuturor celorlalte tipuri de căști. În plus, căștile Over-Ear îți oferă și varianta wireless, care se conectează prin Bluetooth la telefonul sau tableta ta. Un neajuns ar fi dimensiunea mai mare și spațiul pe care îl ocupă în geantă/ruscac.
Căștile Clip-On sunt ideale pentru activitățile sportive. Fie că plănuiești să mergi pe bicicletă sau să faci jogging, căștile vor rămâne fixe, datorită suporturilor care se prind după urechi. Prin urmare, principalul avantaj al acestui tip de căști îl reprezintă stabilitatea. Conectezi căștile la telefon sau iPod, le prinzi după urechi și dai play. Acum poți parcurge kilometri întregi, ascultând muzica ta preferată.
Tie ce îți place să faci vara? Să mergi la mare sau la munte? Să stai la soare, să joci volei pe plajă sau să faci o drumeție? Să te plimbi cu bicicleta sau să ieși cu prietenii la un picnic în parc? Vara sunt atât de multe lucruri distractive de făcut în aer liber, încât ar fi păcat să nu te bucuri la maxim de ele. Și nu-i așa că orice activitate e mai plăcută, când muzica ta preferată se aude în fundal?
Modelele de boxe portabile variază mult, în funcție de raza de acțiune, autonomie, număr de difuzoare, greutate, culoare și dimensiuni. Conectează-ți rapid, prin Bluetooth, boxa portabilă la telefon sau tabletă și ascultă ore întregi de muzica neîntreruptă. Sigur, atâta timp cât nu îi deranjezi pe cei din jurul tău. Dar nu-ți face griji, poți folosi boxa nestingherit dacă pleci în vacanță cu cortul sau cu rulota, în excursiile montane, la un foc de tabăra pe plajă, dar și în mașină sau în expedițiile pe două roți.
Pe lângă calitatea sunetului, sunt și alte câteva specificații la care să fii atent atunci când îți alegi o boxă – să fie rezistentă, cu protecție împotriva prafului și a apei, astfel încât să nu îți faci griji dacă te prinde o ploaie torențială, dacă o scapi în piscină sau în nisip, să aibă o rază de acțiune suficient de mare și dimensiuni compacte, cât să nu ocupe mult loc în bagaj.
Tableta a devenit astăzi un accesoriu de neprețuit, chic și eficient în același timp. Fie că o asortezi la costum și o porți cu tine în sala de ședințe, fie că o combini cu pijamale, cafea și dimineți leneșe de vacantă, te ajută să rămâi intotdeuna conectat cu cei dragi, cu cele mai recente știri, cu fotografiile, aplicațiile, cărțile și jocurile tale preferate.
Pentru vacanțe, o tabletă de dimensiuni mai mici și o greutate redusă este, de obicei, mai potrivită, pentru că e foarte ușor de transportat și de utilizat. O poți folosi pe plajă, pentru citit sau pentru a naviga pe internet, pentru că este mai ușor de ținut în mână o perioadă mai lungă de timp.
În funcție de ce plănuiești să faci cu tableta, trebuie să fii atent la anumite specificații tehnice. Spre exemplu, dacă ești pasionat de jocuri, ți-ar trebui un procesor Quad Core, o autonomie mare a bateriei și, eventual, o memorie RAM de 2 GB (mai ales dacă în background vor rula și alte aplicații, precum Skype, Facebook sau WhatsApp). Dacă vei vrea să ai pe tabletă toată colecția de muzică și câteva filme, atunci vei avea nevoie de un model cu cel puțin 8GB de spatiu, pe care să îl poți suplimenta și cu un card microSD.
În final, daca te gândești ca în vacante să renunți la aparatul foto în favoarea tabletei, atunci trebuie să fii atent la numărul de megapixeli, la calitatea senzorului de imagine, la stabilizatorul de imagine și la celelalte caracteristici care te vor ajuta să faci poze cât mai reușite. Dacă ți-ar plăcea să le poți vedea direct pe ecranul mare al televizorului, trebuie să fii atent la conectivitatea tabletei – mufe USB, port HDMI, sloturi pentru carduri. În general, tabletele cu Android oferă mai multe posibilități de conectivitate, în timp ce Apple tinde să o limiteze, pentru că orice accesoriu trebuie să treacă prin portul proprietar – asta însemnând cabluri și adaptoare suplimentare.
Daca vrei să-ți poți folosi tableta exact ca pe un telefon mobil, atunci trebuie să te asiguri că are conexiune 3G. Nu mai trebuie decât să adaugi o cartelă SIM și vei putea să te conectezi la internet prin rețeaua de date mobile, să trimiți SMS-uri și chiar să vorbești la “telefonul-tabletă” (pentru un plus de confort, îți recomandăm să folosești, în acest caz, un hands-free sau un dispozitiv Bluetooth).
În vacanță, nu ai timp pentru ritualul de 20-30 de minute al bărbieritului clasic. Să înmoi barba cu apă călduță, să aștepți să se deschidă porii, să aplici spuma de ras pe față și pe barbă și să aștepți din nou, să te bărbierești, să usuci cu grija aparatul de ras clasic pentru a nu uza rapid lamele, să clătești fața cu apă rece că să nu te iriți, să tamponezi ușor barba și gâtul cu un prosop moale și, în cele din urmă, să aplici loțiunea sau balsamul după ras. Cam multe operațiuni când ai putea să faci o baie în mare în schimb, nu-i așa?
Totuși, daca vrei să arăți impecabil și în vacanță, ai nevoie de o soluție rapidă, la îndemână și eficientă – de un aparat de ras electric performant. Alege unui cu o autonomie generoasă, timp de încărcare scurt, tehnologie care să permită o bărbierire precisă și confortabilă, accesorii diverse – spre exemplu, pentru perciuni și mustață, și ușor lavabil.
Dacă preferi o barbă îngrijită, nu uita de trimmerul facial – alege unui cu setări diverse de lungime, funcționare fără fir pentru un plus de confort și sistem integrat de aspirare, dar și opțiune de blocare pentru transport, astfel încât să nu existe riscul să pornească accidental în bagaj, atunci când îl iei cu tine în vacanță.
Ținutele de vară se poartă cu atitudine, iar atitudinea vine din siguranță de sine. Știm că epilatul și îngrijirea pielii sunt o prioritate pentru doamne în sezonul cald, așa că un epilator nu ar trebui să îți lipsească din bagaj.
Dintotdeauna, companiile producătoare de aparate de epilat au încercat să găsească metoda ideală de eliminare a firelor nedorite de păr de pe corp, fară durere și cu rezultate cât mai durabile. Astfel, printre cele mai căutate epilatoare se numără cele cu funcționare duală, tradițională și sub jet de apă caldă. Avantajele epilării sub apă sunt efectul de relaxare și calmare a pielii, îmbunătățirea circulației și sporirea confortului, și, cel mai important, efectul de diminuare a durerii. Astfel, pielea va fi mai puțin iritată după epilat.
În plus, sistemele de masaj contribuie la un confort sporit în timpul epilării, stimulând pielea și atenuând senzația de smulgere. Alte caracteristici utile sunt capul pivotant, adaptabil contururilor corpului și cu o mai mare precizie sau opțiunea de iluminare, care te ajută să nu ratezi firele mai subțiri.
În ceea ce privește coafura, poate preferi buclele naturale lăsate de apa sărată ori un look mai îngrijit. Dacă te încadrezi în a doua categorie, nu uita de aparatul de îngrijire a părului preferat. De cele mai multe ori, îți dorești ceea ce nu ai. Mai exact, dacă părul tău este drept, ai vrea să ai bucle și onduleuri, iar dacă parul tău este creț, vrei, de fapt, să fie cât mai fin și drept. Din fericire, acest lucru nu mai reprezintă astăzi o problemă, pentru că există câte un aparat pentru fiecare mod în care vrei să te aranjezi.
Dacă îți place să încerci look-uri diferite și vrei să ai o altă coafură în fiecare zi, cele mai potrivite sunt periile rotative, care îți permit să îți aranjezi părul într-o varietate de stiluri – de la bucle ferme, la onduleuri lejere, de la păr drept, la o coafură plină de volum, cârlionți ori vârfuri întoarse. Cu cât produsul are mai multe accesorii, fie că este vorba despre un ondulator sau despre o perie, cu atât tu vei avea mai multe opțiuni de aranjare a părului.
Calitatea aparatului ales este întotdeauna importantă, pentru că vrei să ai un par sănătos și pentru că vrei să te coafezi eficient – cât mai bine, în cel mai scurt timp. Astfel, recomandate sunt periile, plăcile sau ondulatoarele cu straturi cât mai solide de ceramică ori cu turmalin sau keratina, care se încălzesc foarte rapid și eliberează cea mai mare cantitate de ioni negativi, lăsând părul neted, strălucitor și, mai ales, sănătos.
Cu tot ce ai nevoie la îndemână și muzica preferată pe fundal, concediul va fi mai relaxant, mai distractiv și mai ușor de ținut minte. Oricâte fotografii vei face și oricâte clipuri video vei înregistra, nu uita să te bucuri, pe loc, de fiecare moment!