Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Suntem în plin sezon de vacanțe, escapade și concedii, acea perioadă a anului în care vrem să ne relaxăm și să ne deconectăm. Doar că… ne dorim să putem fi contactați mereu în caz de urgență, și, eventual să ne mai verificăm mailul din când în când. Să urmărim ultimele noutăți pe Facebook sau Instagram , și, desigur, să facem fotografii la care să ne uităm cu zâmbet și dor în restul anului.
Asta înseamnă, deci, că ne deconectăm – de la griji și probleme J – dar rămânem conectați datorită produselor smart pe care, indiferent de anotimp sau de momentul zilei, ne dorim să le avem aproape. Smartphone-ul este, cu siguranță, un must have. Un smartband sau un smartwatch pot fi completări utile, în special dacă îți place să faci sport și să îți monitorizezi starea de sănătate. Alte articole mai puțin convenționale, dar cu siguranță distractive și utile, sunt trotinetele electrice și hoverboard-urile, cu care poți descoperi pe două roți, fără prea mult efort, locuri noi, fie că te afli în concediu sau că vrei să petreci o seară plăcută în oraș.
Smartphone-ul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ne este, să fim cinstiți, indispensabil. Am trecut de mult de etapa în care telefonul avea simplul rol de a ne pune în legătura cu ceilalți. Este multifuncțional, iar asta e grozav, căci cu un dispozitiv mic, poți face o mulțime de lucruri – iar asta înseamnă mai puține lucruri de pus în bagaj în vacanță.
Aparat foto? Video? Dacă nu ești cu adevărat pasionat de fotografie sau experiențe extreme filmate, cel mai probabil telefonul va fi de ajuns pentru tine. Mai ales dacă te hotărăști să alegi unul cu o cameră performantă – cu 2, 3 sau chiar mai multe obiective, cu un număr generos de megapixeli, zoom optic, stabilizare a imaginii, rezistență la apă, șocuri și praf.
Laptop pentru serialele preferate? Poate, dacă ai loc în bagaj, dar dacă nu, poți urmări cu ușurință cele mai noi titluri de pe Netflix, HBO Max sau Disney+ pe smartphone-ul tău, ori poți reda imaginea pe televizor, prin funcția Smart View. Poți chiar îmbina live streaming-ul cu apeluri de grup, ca să te poți uita, spre exemplu, cu prietenii, la meciul echipei favorite de fotbal.
Cărți pentru citit pe plajă? Doar dacă îți place mirosul unei cărți noi, altfel, e mult mai practic ca, cel puțin în vacanță, să citești un e-book direct de pe telefon, în special dacă ai optat pentru unul cu display cu dimensiuni generoase și cu o tehnologie care să permită menținerea imaginii clare atât în lumina strălucitoare a zilei, cât și pe timp de noapte.
Cash sau card? Card, dar plătești direct cu telefonul. Nu mai trebuie să ai mereu portofelul cu tine – telefonul e de ajuns.
Agendă? To do list? Facturi de achitat? Nu sunt gânduri de vacanță, dar, dacă situația o impune, le ai pe toate la îndemână, în funcție de aplicațiile pe care le folosești.
Sigur, contează foarte mult brandul și modelul pe care le alegi, bugetul pe care ești dispus să îl investești, atenția pe care o acorzi înainte de a decide care este varianta cea mai potrivită de telefon pentru tine.
Superstarurile momentului sunt bine-cunoscutele Samsung Galaxy S22+ și iPhone 13 Pro Max. Ambele au caracteristici de top în ceea ce privește calitatea aparatelor foto, un design elegant care se îmbină cu durabilitatea materialelor și rezistența la factori externi, autonomie îmbunătățită a bateriei, opțiuni variate de conectivitate și procesoare care asigură o viteză de invidiat – ca să enumerăm doar câteva dintre ele. Așteptăm, cu nerăbdare, noutățile de la cei doi rivali în materie de telefoane – Samsung va lansa luna aceasta gama nouă de Flip&Fold, iar spre finalul lunii septembrie-începutul lunii octombrie, urmează să fie lansat noul iPhone 14.
Pe scurt, smartphone-ul este un dispozitiv prea important pentru activitatea ta de zi cu zi, ca să nu acorzi suficientă atenție (ori buget), atunci când îl alegi. Tehnologia avansează rapid, modelele se lansează în ritm alert, iar beneficiile pe care ți le poate aduce modelul potrivit, cu o tehnologie de top, sunt prea importante ca să le treci cu vederea.
Următorul gadget smart este chiar mai mic decât un telefon și mai confortabil de purtat, oriunde ai merge – îl ai oricând la mâna ta. Care sunt beneficiile pe care ți le aduce un smartwatch, te-ai putea întreba?
Dacă ești o fire sportivă, te vei bucura, cu siguranță, să îți poți monitoriza activitatea și starea de sănătate – de la numărul de calorii consumate, la numărul de pași pe care îi faci zilnic, la nivelul de apă din corp, până la calitatea somnului, ritmul cardiac sau chiar saturația de oxigen din sânge. Unele modele pot face chiar o sesizare de urgență, în cazul în care detectează valori anormale în cazul funcțiilor vitale.
Un alt avantaj ți-l aduce în special în călătorii, când descoperi locuri noi, iar cu GPS-ul la încheietura mâinii poți urmări fără efort traseul pe care ți l-ai propus ori, dacă preferi să te pierzi pe străduțele orașului, te asiguri că știi cum să revii la punctul de pornire. La finalul zilei, te vei bucura să urmărești traseul și distanța parcurse. Sigur, aplicațiile pe care le poți folosi sunt nenumărate – de la banalul calendar, până la rețele sociale sau YouTube. În cazul modelelor cu NFC, poți chiar să efectuezi plăți mobile, direct cu ceasul.
Îți sună telefonul, dar nu mai știi în care dintre gențile pe care le ai cu tine la plajă l-ai pus? Apelul va apărea inclusiv pe smartwatch, iar tu vei putea răspunde, dacă ai ales un model cu microfon incorporat. La fel de simplu este să răspunzi la mesaje sau să urmărești în timp real notificările pe care le primești.
Sigur, și în cazul ceasurilor inteligente contează modelul pe care îl alegi și bugetul de care dispui. Înainte de a lua o decizie, asigură-te că ai urmărit compatibilitatea cu smartphone-ul pe care îl ai, pentru că există funcții și aplicații pe care nu le poți folosi decât dacă ceasul și telefonul au același brand. Alege un model cu o autonomie bună a bateriei, confortabil și cu un design pe gustul tău, un display generos cu ecran tactil și rezistent la apă, în special dacă ești o fire sportivă.
Apple și Samsung concurează cu modele de top și în această categorie. Astfel, Apple Watch 7 este unul dintre cele mai bune smartwatch-uri de pe piață, dotat inclusiv cu funcția de măsurare a saturației de oxigen din sânge, înregistrare EKG și funcție SOS urgențe. Poți să preiei apeluri direct pe ceas, să asculți muzică, să folosești GPS-ul sau să îți monitorizezi activitățile zilnice și calitatea somnului.
Competitorul său, Samsung Galaxy Watch 4, este considerat a avea unul dintre cele mai bune ecrane de pe piață, precum și un foarte bun raport calitate-preț. Senzorul cu componente bioactive determină compoziția corporală în timp real, efectuează măsurători EKG și ale tensiunii arteriale și o analiză cuprinzătoare a calității somnului.
Așteptăm cu nerăbdare următoarele modele ale celor două branduri – Samsung va lansa Galaxy Watch 5 în luna august sau septembrie, iar Apple va lansa Watch 8 spre finalul lunii septembrie ori începutul lunii octombrie.
Din aceeași categorie cu ceasurile inteligente fac parte și brățările de fitness (smartband). Desi unele modele se aseamănă foarte mult sub aspectul aplicațiilor, funcțiilor și avantajelor pe care ți le oferă, de obicei, o brățară de fitness se concentrează asupra informațiilor legate de activitatea fizică și starea de sănătate, în timp ce smartwatch-ul funcționează, mai mult, ca o prelungire a smartphone-ului, adresându-se preponderent acelora care își doresc să rămână mereu conectați și la curent cu ultimele noutăți.
Desi nu beneficiază de aceeași conectivitate în materie de aplicații, brățările de fitness compensează prin diversitatea de senzori care urmăresc starea inimii și gradul de activitate. Atunci când alegi modelul potrivit pentru tine, asigură-te că poate monitoriza tipul tău preferat de activitate, că permite, dacă vei considera că este cazul, urmărirea funcțiilor vitale precum pulsul sau tensiunea arterială sau că are alte funcții care te-ar putea interesa, precum monitorizarea ciclului menstrual și a fazelor ovulației sau a nivelului de stres.
Din punctul de vedere al designului, de obicei sunt realizate din materiale plastice sau silicon și sunt potrivite unui look sportiv, însă unele branduri au adăugat inclusiv curele mai elegante, din materiale precum piele sau oțel inoxidabil.
De asemenea, brățările de fitness au, de cele mai multe ori, prețuri mai accesibile decât ceasurile inteligente, în special atunci când te interesează preponderent monitorizarea activității fizice zilnice – număr de pași, consum caloric, tipuri de antrenamente, calitatea somnului.
Nu trebuie să fii în concediu ca să te bucuri de vară. Drumul spre muncă, la prima oră a dimineții, poate fi mai plăcut dacă în loc să stai blocat în trafic, te strecori cu ajutorul unei trotinete electrice. Sau, ce-ai zice de seri liniștite pe un hoverboard, în care să decoperi parcurile sau cartierele din orașul tău? În funcție de modelul pe care îl alegi, o trotinetă electrică te poate purta chiar și pe drumuri mai puțin prietenoase – pe macadam, iarbă sau piatră cubică, deci dacă ai planificat un concediu prin țară, o poți lua în portbagaj și descoperi locuri frumoase, într-un mod mai puțin convențional.
Să le luăm pe rând. Cu o trotinetă electrică obișnuită poți parcurge liniștit 10-15 km, însă modelele mai performante au chiar și o autonomie de 50 de km. Este un mijloc de transport cât se poate de ergonomic – ușoară, de numai 12-25 kg, pliabilă – o poți strânge în câteva secunde și depozita sub birou sau în portbagaj, o poți lua cu tine oriunde, fără să fie nevoie să o lași în exteriorul clădirilor.
Cu o viteză de până la 25 de km/h (viteza maximă legală pentru acest tip de vehicul), poți ajunge destul de rapid la birou fără să depui efort – nu îți dorești să intri în ședința de dimineață ciufulit și transpirat, ca după câțiva km de pedalat. Sigur, există și varianta în care o folosești ocazional, pentru plimbări, în oraș sau în natură, singur sau cu prietenii. Senzația de libertate pe care ți-o oferă este grozavă.
Și dacă am început să vorbim despre distracție, atunci să trecem la următorul vehicul electric de pe listă – hoverboard-ul – un mijloc de transport atractiv și inedit, care îmbină utilul cu plăcutul.
Poate fi folosit chiar și de copiii mai mari, pe care îi va ajuta să câștige noi abilități în ceea ce privește echilibrul și controlul mușchilor. Aplecatul înainte, îndoitul genunchilor sau contrabalansarea greutății sunt vitale pentru a urca pante sau pentru întoarceri bruște. În plus, e combinația ideală între tehnologie și mișcare, un motiv în plus să îi convingi să renunțe la ecrane și să aleagă o plimbare în aer liber.
În ceea ce privește viteza maximă, în funcție de model, aceasta poate fi de 12 km/h – potrivită în cazul copiilor, sau de 25 km/h, potrivită în cazul adulților. Autonomia este influențată de diverși factori – temperatura de afară, înclinația drumului, viteza de deplasare, greutatea utilizatorului. De regulă, aceasta ajunge la 18-20 km, fiind urmată de un ciclu de încărcare care durează aproximativ 2-3 ore. Pentru că există atât modele speciale pentru copii/adolescenți, cât și pentru adulți, nu uita să verifici întotdeuna greutatea maximă admisă, astfel încât vehiculul să funcționeze corect, iar tu să fii în siguranță. Desigur, echipamentul de protecție format din cască, genunchiere, cotiere este întotdeauna util, dar mai cu seamă la primele utilizări, când te obișnuiești cu noul tău partener de drum.
Așadar, oriunde te poartă drumul în această vară, asigură-te că ești echipat cu tot ce ai nevoie – dispozitive smart, ca să rămâi conectat, și vehicule electrice – pentru un plus de distracție, oriunde ai merge. Te așteptăm în magazinele noastre cu oferte speciale și soluții de creditare variate – în rate fără dobândă / cu dobândă mică și procent din valoarea cumpărăturii înapoi pe card / cu perioadă de grație prelungită – ca să îți poți alege exact modelul pe care ți-l dorești, fără compromisuri.