Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Dacă îți dorești să ai cel mai bun smartwatch, cu siguranță acorzi atenție tuturor caracteristicilor acestora și ai pregătit deja o listă cu funcțiile pe care ți-ar plăcea să le aibă. Vrei monitorizarea stării de sănătate, urmărirea efortului atunci când faci mișcare, o baterie cu autonomie bună, dar și o serie de alte funcții precum lanterna, cronometrul și, poate, prețul este, de asemenea, un criteriu de selecție. De la Apple la Garmin, există o serie de branduri de smartwatchuri renumite pentru performanțele lor. Important este să știi să îl alegi pe cel mai potrivit pentru nevoile tale. Și, bineînțeles, să îl sincronizezi cu cel mai bun telefon, chiar dacă unele astfel de dispozitive pot funcționa și independent.
Trebuie să iei în calcul faptul că unele ceasuri smart au o compatibilitate limitată la anumite branduri de telefoane. De exemplu, nu vei putea folosi cel mai nou Apple Watch cu niciun dispozitiv Android, indiferent de generație. Pentru că ai putea vrea să cunoști topul celor mai bune smartwatchuri din 2021, ți-am pregătit o listă care să stea la baza etapei tale de informare. Iată, așadar, care sunt ceasurile inteligente care au atras atenția în acest an:
Compania chineză fondată în 1987 este, în prezent, un furnizor global de tehnologie a informației și comunicațiilor, de la infrastructură, la dispozitive inteligente.
Cu un display digital AMOLED de 1.39 inch și o rezoluție de 454 x 454, smartwatch Huawei GT are un touchscreen responsive, o memorie internă de 128 MB, un acumulator de 420 mAh și o autonomie care poate ajunge până la 14 zile. Monitorizează notificările SMS și apelurile, calendarul, ritmul cardiac și este prevăzut cu GPS. Designul futurist completează perfect setul optim de funcții. În plus, smartwatchul Huawei Watch GT B19l are un raport calitate/ preț foarte bun.
Cu același display digital AMOLED, cu o diagonală de 1,39 inch și o rezoluție de 454 x 454, un procesor Kirin A1 și o memorie internă de 4GB, GT2 B19V este, cu siguranță, mai avansat. Acumulatorul de 455 mAH rezistă până la 14 zile, iar funcțiile pe care le îndeplinește sunt de monitorizare (somn, nivel de stres, număr de pași, calorii consumate prin înot, alpinism, vâslit, triatlon, aerobic, bicicletă eliptică sau exerciții de recuperare). Smartwatchul Huawei GT2 B19V are senzori de accelerometru, giroscop, geomagnetic, optic (pentru frecvență cardiacă), dar și senzor capacitiv, de presiune a aerului și de lumină ambiantă. Rezistă la apă – până la 5 ATM și are GPS încorporat. Altfel spus, este un smartwatch de luat în calcul atunci când îți concepi topul personal. În plus, cureaua din piele îi conferă un aspect elegant și distins.
Apple își menține designul minimalist, cu linii fine, chiar și când vine vorba despre smartwatchuri. Acestea, însă, sunt compatibile doar cu alte produse Apple, indiferent dacă ne referim la telefoane smart sau la căști audio.
Seria SE este recunoscută pentru prețul accesibil, în comparație cu alte smartwatchuri Apple. Ceasul este unisex, are un display digital Retina LTPO OLED, cu o rezoluție de 448 x 368 și o diagonală de 1,78 inch. Apple Watch SE GPS Aluminium are o memorie internă de 32 GB și este rezistent la apă. Acumulatorul are o autonomie de 18h și monitorizează ritmul cardiac, pașii și nivelul de zgomot. Beneficiază de senzori pentru ritmul cardiac, de altimetru, accelerometru, de giroscop, dar și de senzor pentru lumina ambientală. În plus, are GPS, dar și microfon și speaker. Ca toate produsele Apple, este considerat premium.
Tot unisex, acest smartwatch din gama de top Apple are display digital Retina LTPO OLED de 1,78 inch, cu o rezoluție de 448 x 368, un procesor Apple S6 și o memorie internă de 32 GB. Autonomia bateriei ajunge la 18h. Smartwatch Apple Watch S6 monitorizează pașii, distanța parcursă și ritmul cardiac. Senzorii de care dispune sunt altimetrul, accelerometrul, GPS-ul, compasul, lumina ambientală, giroscopul; în plus, măsoară nivelul oxigenului din sânge. Redă notificări, e dotat cu microfon și difuzor și monitorizează, de asemenea, zgomotul. Dacă folosești un iPhone și bugetul îți permite, S6 este smartwatchul de care ai nevoie.
Principalul competitor al lui Apple, cel puțin când vine vorba de telefoane și accesorii, concurează și la capitolul smartwatchuri cu modele inovatoare, cu funcționalitate sporită.
Acest smartwatch unisex cu display digital Super AMOLED cu diagonală de 1,4 și rezoluție de 360 x 360 folosește un procesor Dual-Core de 1,15 GHz și are o memorie de 768 MB RAM, respectiv 4 GB ROM. Smartwatchul Samsung Galaxy Watch Active 2 este rezistent la apă și are o autonomie de 60 – 131 de ore. Monitorizează pașii, ritmul cardiac, respirația, bătăile inimii, somnul, dar și activitatea fizică (înot, alergare, ciclism). La senzori, bifează accelerometrul, barometrul, senzorul giroscopic, pe cel de lumină, dar și pe cel de ritm cardiac. Poate reda muzică și are un avantaj competitiv în categoria sa de preț: rezistența la șocuri.
Tot de la Samsung, dar, dintr-o categorie inferioară de preț, avem smartwatchul Samsung Galaxy Watch 3, o veritabilă bijuterie cu display digital Super AMOLED, cu o diagonală de 1,2 inch și o rezoluție de 360 x 360. Ceasul inteligent are touch screen și o memorie internă de 8 GB ROM/ 1 GB RAM, este waterproof și are o autonomie de până la 43 de ore. Monitorizează în mod avansat starea de sănătate, dar și activitatea fizică, precum și somnul și nivelul de stres. Senzorii foto plethysmography (8PD) și Electrocardiograma (ECG) îi însoțesc pe cei de bază – giroscop, barometru, lumină ambientală. În plus, are GPS integrat, iar displayul este Always On.
Compania chineză fondată în 2010, care a devenit al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, urmând îndeaproape Apple și Samsung, își face tot mai simțită prezența și pe piața smartwatchurilor. Iată cele mai populare modele de la ei:
Modelul unisex are un display digital AMOLED de 1,39 inch și rezoluție de 454 x 454, un procesor Quad-Core Qualcomm Snapdragon Wear 2500 și o memorie internă de 512 MB LPDDR3 RAM. Smartwatchul Xiaomi Amazfit Nexo are o autonomie de până la 325 de ore, senzor de accelerație și lumină ambientală, dar și senzori optic Bio Tracker PPG și Geomagne.
Activitatea monitorizată include somnul, alergarea, ciclismul, bicicleta eliptică, alpinismul, fotbalul, mersul pe jos etc.. Este un model unisex compatibil cu aplicația Amazfit App, din categoria ”accesibil și elegant”.
Dacă ești în căutarea unui model cu dimensiuni și greutate reduse, smartwatchul Xiaomi Mi Watch este cel potrivit, cu o diagonală de 1,39 inch și doar 32 de grame. Autonomia de 336 de ore este un plus. Activitatea monitorizată include pașii, distanța parcursă, ritmul cardiac, alergarea, ciclismul, înotul, sala, banda de alergat, canotajul și bicicleta eliptică. Mi Watch monitorizează, de asemenea, nivelul de stres și dispune de senzori precum: barometru, giroscop, accelerometru, lumină ambientală, geo-magnetic. În plus, beneficiază de lanternă, are afișaj pentru notificări, dar și funcție DND, perfectă pentru când nu vrei să fii deranjat.
Garmin a luat naștere în 1989, în Statele Unite. Activitatea principală a companiei este realizarea sistemelor de urmărire prin GPS și tehnologiile de navigare. Echipamentele sportive și dispozitivele pentru aplicații wireless, deși recente, ale companiei, își fac tot mai mult loc pe piață.
Venu are un display digital AMOLED de 1,3 inch, cu touch screen. Monitorizează pașii, distanța parcursă, funcțiile fitness, omnul, caloriile consumate, nivelul de stres și activitatea fizică. Dispune de senzori GPS, accelerometru, compas, termometru, GLONASS, giroscop, Galileo, de puls și altimetru barometric. Însă, ceea ce diferențiază smartwatch Garmin Venu de altele sunt funcțiile suplimentare, precum monitorizarea ciclului de respirație, find my phone, auto scroll, notificările în caz de incident, funcția de asistență pentru execuția exercițiilor fizice, dar și posibilitatea de a stoca fișiere audio. În plus, pe funcția de GPS, Garmin este imbatabil.
Forerunner este un smartwatch de damă, cu o diagonală de doar 1,04 inch și o greutate de 32 de grame. Displayul digital cu touchscreen, funcțiile avansate de monitorizare (pași, distanță, somn, calorii arse) și senzorii precum GPS, GLONASS, HR Monitor sau Galileo fac din smartwatchul Garmin Forerunner un model râvnit. Pe lângă acestea, localizarea avansată, sistemul de notificări, dar și posibilitatea de a reda și stoca fișiere audio vin în sprijinul deciziei de cumpărare.
Alegerea celui mai bun smartwatch pentru nevoile tale impune prioritizarea mai multor criterii. Îți dorești un smartwatch cu toate funcționalitățile sale, sau ți-ar fi la fel de util un smartband? Care sunt funcțiile de care nu te poți lipsi? Ce ai vrea să monitorizeze? Și, nu în ultimul rând, care este bugetul tău? Răspunde la toate aceste întrebări înainte să citești testimoniale și orientează-te către acele smartwatchuri care se încadrează în șablonul nevoilor tale.
Sursă foto: Pexels