Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Organizarea este cheia oricărui concediu reușit. De la modul în care îți planifici transportul și cazarea, la organizarea bagajului de vacanță, fiecare detaliu bine pus la punct poate contribui la starea de relaxare după care tânjești atunci când călătorești.
Indiferent dacă pleci într-o excursie la mare, dacă ai planificat o drumeție la munte sau ești adeptul city break-urilor și al excursiilor în străinătate, sunt câteva reguli de care să ții cont, pentru o organizare perfectă. Pe lângă documentele necesare – act de identitate, pașaport, eventual permis de conducere – și asigurarea de călătorie, respectiv masca de protecție și dezinfectantul, atât de importante încă în această perioadă, lista lucrurilor de pus în bagaj poate fi împărțită în mai multe categorii. Procedând astfel, vei avea mereu la tine toate lucrurile de care ai nevoie. În plus, o listă unică a obiectelor esențiale poate fi adaptată pentru nevoile întregii familii, astfel:
Dacă nu vrei să rămâi fără haine curate, dar nici să cari mult mai multe articole vestimentare decât ai avea nevoie, o modalitate eficientă de organizare ar fi să îți prestabilești ținutele. În funcție de activitățile pe care urmează să le faci, te poți gândi la articolele de îmbrăcăminte de care ai nevoie. De exemplu, dacă este vorba despre o vacanță la munte care implică drumeții, e important să fii echipat corespunzător. Desigur, două tricouri de rezervă nu strică, ci chiar pot fi de ajutor în situația în care îți pătezi îmbrăcămintea cu mâncare sau dacă te prinde ploaia. Mai mult decât atât, planifică-ți ținutele și în funcție de prognoza meteo, dar asigură-te și că ai un plan de rezervă, pentru situația în care vremea este imprevizibilă.
Nu uita de lenjeria de corp. Și aici, poți calcula numărul de articole necesare în funcție de timpul pe care îl petreci în vacanță. Și pijamaua este la fel de importantă, așadar, nu uita s-o treci pe lista cu bagajul de vacanță.
În cazul în care ai planificat o vacanță all inclusive sau un sejur la hotel, nu vei avea grija unor produse de igienă precum gelul de duș sau șamponul. Pe de altă parte, dacă ai o rutină de îngrijire a tenului bine stabilită și pe care o respecți cu sfințenie, este important să ai la tine toate cosmeticele necesare curățării acestuia, de la dischete demachiante, apă micelară și loțiune tonică, la cleanser facial.
Tot din categoria ”igienă”, nu uita de periuța de dinți și, eventual, de dușul bucal, dacă folosești unul sau dacă porți aparat dentar.
Dacă urmează să petreci două săptămâni la mare, un aparat de tuns corporal sau un epilator ți-ar putea fi de mare ajutor, pentru a arăta mereu perfect la plajă. Interesează-te dacă la cazare vei avea un uscător de păr și ia-l pe cel de acasă, dacă simți nevoia sau cumpără unul compact, special conceput pentru voiaj. De asemenea, în cazul în care obișnuiești să-ți coafezi părul, îl poți înlocui cu o perie rotativă sau poți pune în bagaj și placa de îndreptat părul.
Pe primul loc în lista cu produse de îngrijire personală trebuie să fie crema de protecție solară. Expunerea la soare, chiar și în condiții meteorologice nefavorabile plajei, poate provoca arsuri solare și crește riscul apariției unor afecțiuni ale pielii. De aceea, cremele SPF pentru față și corp sunt un must have în bagaj, indiferent dacă mergi la mare sau la munte și independent de anotimp.
Pe lângă acestea, gândește-te la produsele de care nu te poți lipsi. Crema de față hidratantă, parfumul sau produsele de machiaj pe care le folosești zilnic trebuie incluse în bagaj, la fel și crema pentru după plajă; optează pentru recipiente de dimensiuni mici și asigură-te că poți călători cu ele, în cazul în care te deplasezi aerian.
Toxiinfecțiile alimentare au o incidență crescută în perioada verii, deoarece alimentele se alterează mai repede din cauza căldurii și sunt expuse la o serie de germeni diferiți. Tocmai de aceea, medicamentele pentru enterocolită virală sau bacteriană nu ar trebui să îți lipsească din bagaj. Pe lângă acestea, un analgezic și un antiinflamator sunt binevenite în zilele în care te doare capul sau suferi de dureri menstruale, dar și necesare, în cazul insolației. Un spray de protecție împotriva mușcăturilor de țânțari, dar și o soluție cutanată care calmează inflamațiile cauzate de acestea ți-ar putea fi, de asemenea, utile. De altfel, poți pune în bagaj și alte creme și soluții dermatologice, care adresează diferite probleme, de la bătături, la arsuri solare. Tot din aceeași categorie, plasturii și produsele de îngrijire intimă feminină sunt un must have în bagajul de vacanță.
În acest sens, posibilitățile sunt nelimitate. Tu știi cel mai bine dacă nu suporți să ai hainele șifonate și ai nevoie de un fier de călcat sau de un aparat cu aburi destinat netezirii țesăturilor. Există, însă, câteva obiecte esențiale, indiferent de preocupări, pe care nu vrei să le uiți acasă:
Pentru a organiza corespunzător lista, e important să te ghidezi după câteva reguli. Iată care sunt acestea și în ce fel te pot ajuta să îți pregătești bagajul de vacanță perfect:
După ce ai realizat lista și făcut ultimele cumpărături pentru a o completa cu cele necesare pentru bagajul de vacanță, nu-ți mai rămâne decât să te bucuri de zilele libere și de activitățile pe care ți-ai propus să le faci.
Sursă foto: Pexels