Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Începem o nouă trilogie pe o temă de actualitate în sezonul vacanțelor și concediilor: ce punem în bagaj. De umplut, oricum se umple, de apărut oricum mai apar 2, 3 plăsuțe pe lângă, mai ales când sunt și copii la mijloc, dar măcar să ne asigurăm că luăm lucrurile potrivite, cel puțin în ce privește produsele de îngrijire personală, perifericele și alte gadget-uri utile.
Produse de îngrijire personală
Uscătorul de păr și epilatorul sunt produse pe care doamnele și domnișoarele își doresc să le ia în vacanță. Poate uscătoare de păr se găsesc și la hotel, însă, pentru mici retușuri pentru o piele catifelată pe toată perioada vacanței, baza rămâne la ce este în bagaj.
Uscător de păr
Tentația este ca pentru vacanță să se pună în bagaj un uscător de păr de dimensiuni mici, deoarece este mai ușor de transportat. Dar uscătoarele de păr se diferențiază între ele prin puterea lor. Un uscător de păr profesionist, conceput pentru folosire zilnică în salon, are puterea de 2200 de wati și se recomandă să se opteze, pentru uz personal, tot pentru un uscător cu putere similară, cu două trepte de viteză și opțiunea de uscare cu aer rece. Până la urmă important este efectul aerului asupra părului și mai puțin dimensiunea uscătorului.
Pentru un păr cu firul gros se folosește aerul mai fierbinte, mai ales dacă se dorește ca acesta să fie cât mai bine îndreptat. Pentru persoanele care au părul cu firul subțire și scurt, se recomandă uscarea cu aer cald și la final cu cel rece (care conferă și luciu). Uscătoarele mici au o singură treaptă de căldură, de regula foarte fierbinte, care folosită incorect distruge fibra capilară prin uscare excesivă. Dacă la aceasta se mai adaugă și apa de mare sau soarele intens, s-ar putea ca după vacanță părul să fie vizibil deteriorat.
Pentru persoanele cu părul creț este recomandat un uscător de păr cu difuzor, chiar dacă mai tentantă ar fi o perie rotativă. Uscatul părului creț cu peria rotativă implică întinderea și uscarea agresivă a firelor ondulate. Rezultatul acestor procedee este unul nedorit: deshidratarea părului și pierderea aspectului îngrijit. Un difuzor este mult mai eficient, iar acest accesoriu poate fi atașat cu ușurință la orice tip de uscător care se găsește în magazine.
Vara, fiecare centimetru de piele merită să fie răsfățat de razele benefice ale soarelui, respectând intervalele orare potrivite de expunere la soare și folosind produsele de protecție recomandate fiecărui tip de piele.
O piele frumoasă este întreținută și de un epilat corect. Epilatul pielii este considerat corect atunci când smulgerea părului are loc cu tot cu rădăcină, spun specialiștii. De aceea, de preferat ar fi cel cu ceară deoarece odată cu firele de păr smulse, se realizează și exfolierea stratului de celule moarte de la suprafața pielii. Astfel, pielea devine mai moale și mai catifelată și se hidratează mai ușor.
Comparativ cu metoda clasică, epilatorul mobilizează celulele moarte și le mută pe suprafața tegumentului, ceea ce poate duce la astuparea porilor. Din aceasta cauză, celor care se epilează exclusiv cu epilatorul le cresc multe fire de păr sub piele. Recomandarea este să se alterneze cele două modalități de epilare, cu aparatul și cu ceară, pentru a preveni astuparea porilor și creșterea părului sub piele. O nouă tendință este folosirea unui epilator IPL însă despre acest produs trebuie un material separat.
Însă pentru un sejur la mare este bine să existe un aparat în bagaj astfel încât doamnele și domnișoarele să nu se simtă stânjenite de apariția unor fire inestetice. Sunt multe modele de epilatoare, unele care pot fi solosite chiar sub duș. Atenție însă! Este recomandat să nu vă expuneți imediat la soare. Îndepărtarea firelor nedorite ar trebui să se facă seara, astfel încât pănă a doua zi dimineață pielea să fie pregătită de bronz.
În materialul următor vom vorbi despre periferice mobile (acumulatori, cabluri) care este bine să fie în bagajul oricarei călătorii, nu doar de vacanță.