Pentru imbunatatirea experientei tale pe site-ul nostru folosim fisiere de tip cookie. Unele sunt esentiale pentru ca site-ul sa functioneze.
Sunt de acord cu politica de cookies
Laptopurile sunt un animal ciudat. Au câștigat fără drept de apel lupta cu desktop-urile, care au ajuns în ultimii 10 ani un fel de dinozauri în așteptarea meteoritului izbăvitor. Dar încă nu e clar dacă nu cumva au pierdut-o pe cea cu smartphone-urile. Pentru foarte mulți oameni, în tot mai multe părți ale lumii, smartphone-ul a ajuns să fie nu doar principalul dispozitiv, ci și singurul. Acel dispozitiv care le este atât necesar cât și suficient să se ocupe de toate treburile personale, dar și de cele profesionale. Și nu, nu e vorba neapărat de oameni care nu își permit un alt dispozitiv. Jack Dorsey, CEO-ul Twitter și Square e una dintre persoanele cele mai cunoscute care nu folosește un computer, ci exclusiv smartphone-ul.
Și în caz că te întrebai, da, am scris acest articol la un laptop. Dar asta numai pentru că m-a prins revoluția smartphone cu niște ani (buni) în spate în care tastatura era singura interfață prin care cuvintele puteau fi transformate într-un text posibil să fie manipulat ulterior. Că altfel, nimic nu m-ar fi împiedicat să fi făcut tot ceea ce am făcut aici (de la scris până la editare și publicare) de pe un smartphone. Dar cei care nu au apucat să-și creeze astfel de deprinderi, pe motiv de interfață touch? Multă baftă în a-i convinge că lovitul unor taste cu toate cele 10 degete e o treabă mai bună decât atingerea unui ecran cu doar două degete.
Mai este mult până departe? Greu de spus. Dar până când zarurile vor fi aruncate, m-am gândit că ar fi utilă o mică selecție de laptopuri pentru o selecție de tipologii umane. Rămâne de văzut cât de largă.
Obsesia Dell pentru eficiență a ajuns să transforme această marcă într-un sinonim pentru echipamente fiabile, solide și rezistente, fără să exceleze însă printr-o estetică atrăgătoare. Cu seria XPS Dell s-a dus totuși într-o zonă interesantă de design, cu linii curate și simple, aproape minimaliste.
Când nu știi sigur dacă vrei un laptop decent sau o tabletă performantă, de fapt vrei acest laptop 2 în 1.
TouchBar-ul care vine ca opțiune pe unele modele MaBook Pro este o idee interesantă, chiar dacă destul de controversată. Un moft sau o inovație reală în modul de a interacționa cu un laptop? Da.
Seria Zephyrus de la ASUS ROG și-a câștigat renumele că împinge mereu limitele a ceea ce pot face laptopurile de gaming. Acest model nu este doar super performant, ci și incredibil de ușor și subțire (după standardele laptopurilor de gaming, evident).
Helios 300 este un laptop extraordinar pentru gaming, care dovedește că nu trebuie neapărat să spargi pușculița când vine vorba de putere. Chiar dacă are un preț care poate părea piperat în raport cu prețul unui laptop obișnuit, în lumea laptopurilor de gaming aceasta este o adevărată afacere.
Ecran de 14 inch Full HD cu IPS împachetat într-un șasiu subțire de aluminiu ce cântărește doar 1,45 kg de tehnologie și care asigură 10 ore de autonomie? Definiția de manual a puținului care duce (și aduce!) foarte mult.
Vârful laptopurilor pentru afaceri de la HP vine cu dotări de top pe interior și cu un look premium pe exterior. Dar și cu o opțiune numai bună pentru paranoici: HP Sure View. Printr-o simplă atingere de buton, funcția opacizează ecranul pentru toți cei din jur, în timp ce acesta rămâne perfect clar pentru utilizatorul îndrituit al laptopului.
Dar tu, cititorule, pe care planetă anume te-ai situa în acest univers?